Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 W pewnym stawie raz mieszkała Taka jedna rybka mała, Która bardzo śpiewać chciała, Jednak śpiewać nie umiała, Za to pięknie tańcowała Plusku, plusku, hopa, hopa, Plusku, plusku, plim, plam, plom. Zataczała kręgi w stawie, Aż zdumione żaby w trawie Taniec rybki podziwiały I do tańca jej kumkały: Rech rech, kum kum, rech rech, kum kum, Rech rech, kum kum, kum kum kum. Wkrótce zbiegły się zające, Na kwiecistej, miękkiej łące Tuż nad stawem wnet kicały, W tańcu rybce wtórowały: Kic kic, hopa, kic kic, hopa, Kic kic, hopa, hoppa hop. Gdy ujrzały taniec taki Zaraz się zleciały ptaki, W krąg na drzewach posiadały, zachwycone tak śpiewały: Fiju fiju, fiju fit, Piju piju, pitpilit. Z nieba się spytało słońce: Kto tak śpiewa na tej łące? Kto piosenkę taką śpiewa, Co się niesie aż do nieba? Plusku plusku, kum kum kum, hopa hopa, fiju fit rech rech, kum kum, pim plam plom, hopa hopa, pit pilit. Była sobie rybka mała, Która śpiewać nie umiała... Więc i Tobie nie zaszkodzi, Gdy coś czasem nie wychodzi. Plusku plusku, kum kum kum, hopa hopa, fiju fit rech rech, kum kum, pim plam plom, hopa hopa, pit pilit.
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 :) dzięki za rzut okiem ;)
Nata_Kruk Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dla dzieci, na pewno.! ale ja też rybka, no.. może ryba. To byłoby fajne na piosenkę. Nie tylko dzieciom czasem coś nie wychodzi, ale niech się uczą na błędach, wszyscy. Pozdrawiam i do...
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 dzięki za dobre słowo :) i do poczytania, Nato :) pozdrawiam
Hannah_K Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 biedna rybka była niema lecz ogonek miała gibki wypluskała więc ten temat teraz pluszczą wszystkie rybki :))
al_meriusz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 hahahhahaha ale wkoło jest wesoło :o :o :o ;-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za wierszyk. pozdrawiam serdecznie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten śmiech biorę za dobrą monetę :) dzięki za wgląd i pozdrawiam :)
al_meriusz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 sylwestrze, jeśli monety mogą być dobre (a mogą bo muszą;-), to ta taką jest - słowo przy tej okazji też serdecznie pozdrawiam
Waldemar Talar Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Witaj Sylwestrze - i dla dzieci i dla dorosłych . Rozbawiła mnie ta wierszo - bajka... pozd.
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) bo uśmiech jest dobry na wszystko. dzięki :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Waldemarze. cała radość po mojej stronie :))) dziękuję i pozdrawiam :)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 hehhehehe:)) A Ty widzę, że się nie obijasz! I dobrze, fajnie wykorzystałes onomatopeje!!! Tak trzymaj, wiesz że lubie takie klimaty!!
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 O! i tutaj też byłeś? ostatnio odnoszę wrażenie, że większość tutaj pisze, a nikt nie czyta. tym większe podziękowania należą Ci się za czytelnictwo :). mówiąc szczerze, to się obijam. ostatnio wklejane tutaj wiersze pochodzą sprzed kilku lat. ostatnio, jak zapewne większość z nas, walczę o przetrwanie i na intelektualne dziwactwa brakuje czasu. nawet jak coś zalęgnie się pod kopułą, to nim znajdę moment, żeby zapisać, przeważnie już gdzieś się ulatnia :). serdeczności i do poczytania :)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Natłok mysli to chyba w naszym przypadku norma:) Ja zawsze będę czytać, bo lubię czytać..hehehe A, że nie komentowałem, wcale nie znaczy, że nie czytałem:) Czytałem tę rybkę z zaciekawieniem i usmiechem, bo coś podobnego zacząłem pisać:) A pisanie to nałóg niestety czy, stety nie wiem! Ale okropny nałóg:) hihiii... Trzymaj się!
Rekomendowane odpowiedzi