Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki
Wesprzyj Polski Portal Literacki i wyłącz reklamy

poranek


Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie kawa jest tak gorzka, że kubki smakowe nie czują jej smaku a tylko i wyłącznie gorycz. Po niewielkim złagodzeniu goryczy (odrobiną cukru, mleka) zaczynam odczuwać jej smak.

Pogłębienie smaku można również uzyskać dodając do potraw tzw. piąty smak czyli glutaminian sodu. Warto spróbować ale nie używać gdyż powoduje problemy z myśleniem ;) Jednakże po dodaniu smak potrawy staje się bardziej wyrazisty. Tak samo zresztą jak po dodaniu różnych przypraw (w odpowiednich proporcjach). Bo przecież przyprawy do tego służą :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...