Grażyna_Kudła Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 perpetuum mobile nigdy nie byłam wygadana bo z natury niema jednak ze mną wszystko nabiera wymowy nie żebym była wścibska ale między cząstkami równowagi bywam wszędobylska nawet gdy mnie nie ma pożądana napędzam (bez instrukcji i pokrętła z regulacją) na pełne obroty choć żadna ze mnie karuzela niełatwa do zaspokojenia często prowadzę na przedsionek piekła ignorowana niczemu nie nadam imienia
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 bardzo to ciekawe ;) niezły tekst. Grażyno, coś Ci nastukałem na PW :) pozdrawiam i do poczytania :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 dobre na portal randkowy :) pozdrawiam Jacek
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czas i czytanie, Sylwestrze. Odstukałam na PW. Serdeczności.
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może, gdyby w wierszu ogłaszała się kobieta :) Ale nie zawsze tak jest, gdy wypowiada się podmiot rodzaju żeńskiego, Wystarczy czasem zajrzeć pod spód (zaznaczam, że nie pod spódnicę:)))
Nata_Kruk Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Nie jest źle, dla mnie, ale... I- sza, trochę "przeładowana", choć miałabym usprawiedliwienie na to "rozgadanie". "bo z natury niema", tak trochę dziwnie brzmi, pozbyłabym się tego fragmentu oraz nawiasu w II- giej.. sorry, Ty nie musisz.. :) Nie wiem, czy nie poprawniej byłoby.. do przedsionka piekła.. Ostatania ładnie zamyka całość. Pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Witaj Grażynko - dobrze nakręcony wiersz - zwłaszcza końcówka. pozd.
Grażyna_Kudła Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wniknięcie w wiersz, Nato. Jeśli znzlazłaś choć pierwiastek usprawiedliwienia na rozgadanie, jestem wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj, Tomaszu. Cieszy mnie, że nakręcanie jest wyczuwalne, właśnie o to chodziło - nie dać czytelnikowi wytchnienia, jak i ta machina nie daje :) Serdeczności :)
Rekomendowane odpowiedzi