Samanta_Stochla Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Czasem po facetach zostają wiersze. Strofa urwana, przecinek zatrzymany. Głęboko do szuflady schowane, w pamiętnikach starannie utkane. Czasem po facetach zostają wspomnienia. Obrazek w głowie migocze, piosenka zaśpiewa się sama. Uśmiech przywoła lub smutek. Czasem po facetach zostają rzeczy. Jak najdroższe skarby w ukryciu trzymane lub na śmietnik wyrzucane. Przydają się komuś innemu. A czasem taki facet zostaje... Co z nim zrobić? - powstaje pytanie. Gdy przed Tobą człowiek stoi i jego oczy śmieją się ... What to do with him? Sometimes after guys the poetry stays. Verses ragged with commas, stops. Deeply hidden in a drawer, carefully placed in forbidden diaries. Sometimes after guys the memory stays. Picture flashes in your mind. The song sings itself. Summoning a smile, or a tear. Sometimes after guys the things stay. Kept in secret places like the most expensive treasures or thrown in the bin, Perhaps useful to someone else. And sometimes the guy stays. And what to do with him? - The question arises. When a man stands in front of you, his eyes laughing... Wiersz zdobył II miejsce w kategorii Polonia w konkursie X Ogólnopolski i Polonijny Turniej Poetycki w Mielcu (2014)
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Ale mi się pomysł na wiersz spodobał :)
Samanta_Stochla Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Tak to czasem bywa. Samo życie :):):) Pozdrawiam i dużo Dobrego :):):)
bazyl_prost Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 nie wiem co i jak chce pani wyniszczać, dlaczego po facetach? to pochopność rodzaj logicznego grzechu, nie zaznała pani normalnego bezkrwawego związku prawdopodobnie więc, po prostu z czym do ludzi? tzw Ambicja nie jest receptą można sie oczyścić z niechcianych wibracji turlaniem jajka- przepis ludowy
Samanta_Stochla Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Tylko czemu pan to bierze do siebie ? Pozdrawiam i dużo Dobrego :):):)
bazyl_prost Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 ja mam taką gąbczaną psychikę, poza tym śmierć to nie koniec życia, zostają wielkie żale i toksyny
Rekomendowane odpowiedzi