PaULA-nowa Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Wiosną wierzba smutna stała, bo się w dębie zakochała, był wysoki, dość barczysty i górował ponad wszystkim. Ona włosy rozłożyła, zgrabne biodra tak przykryła i zerkała wciąż na niego, lecz nie widział wcale tego. Dąb był w brzozie zakochany, zapatrzony, zadumany, bardzo mu się podobała, gdy tak w bieli smukła stała. Brzoza znów kochała świerka, wzrok przesuwa po igiełkach, po gałązkach i po szyszkach, chciałaby być jemu bliska. Świerk wyglądał w igłach pięknie, lecz mu serce zawsze mięknie, widząc wierzbę tam nad wodą, jej zachwycał się urodą i zgrabnymi bioderkami, ukrytymi pod baziami. Popatrzyła na nich sosna, taka miłość jest żałosna, może dla was jest i śliczna, ale całkiem platoniczna.
Izabela_Iks Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 przynajmniej sosna zachowała "trzeźwy korzeń" . dobry wiersz. pozdrawiam ;)
Oxyvia Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Świetna bajka! Dla mnie smutna. Rozczuliła mnie. Biedne drzewa. Tak to bywa właśnie, zanim wreszcie ktoś z kimś się dobierze jak w korcu maku. Tylko, Paulo, pozwolę sobie zauważyć jedną niezręczność stylistyczną: "był wysoki, dość barczysty i górował ponad wszystkich." - ponad wszystkim. Górować można ponad wszystkim lub ponad wszystkimi, nigdy ponad wszystkich. Serdeczne pozdrowienia. :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 O Ty Spryciucho Rymy w środku pochowałaś :) Słonka :)
PaULA-nowa Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Izabelo za sympatyczny i z humorkiem komentarz. Pozdrawiam serdecznie:)))
PaULA-nowa Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Twoim komentarzem Oxywio i wdzięczna jestem za konkretne pokazanie błędu i wytłumaczenie dlaczego tak:) i szybko poprawiam. Pozdrawiam cieplutko:)))
PaULA-nowa Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alu:)czyżby udało mi się Ciebie czymś zaskoczyć:))) Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie:)))
PaULA-nowa Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Staś:) śmię twierdzić, że niepoprawny jesteś:))) Pozdrawiam serdecznie:)))
Emanuel_Wójcik Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Czuć wiosenkę w tej bajeczce! Zgadzam się z peelką, To tak jak u mnie na osiedlu, każdy się kochał w każdej i na odwrót:) Fajna bajucha:)) pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 całkiem sprytna bajka;)pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. klon się sośnie pięknie kłaniał lecz nie doszło do kochania lecz buk urwis i ma guścik żadnej sosnie nie przepuści grab zadumał się na koniec że miłości niespełnione najpiękniejsze są na świecie o tym chyba wszyscy wiecie :) pozdrawiam Jacek
PaULA-nowa Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Emanuelu spodobało mi się to porównanie do osiedlowych miłości, dziękuję za odwiedziny i "fajną bajuchę" :) Pozdrawiam cieplutko:)))
PaULA-nowa Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Bernadetko, że "całkiem sprytna bajka":) Pozdrawiam serdecznie:)))
PaULA-nowa Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. klon się sośnie pięknie kłaniał lecz nie doszło do kochania lecz buk urwis i ma guścik żadnej sosnie nie przepuści grab zadumał się na koniec że miłości niespełnione najpiękniejsze są na świecie o tym chyba wszyscy wiecie :) pozdrawiam Jacek Witaj Jacku, cieszę się odwiedzinami i dziękuję, za fajny wierszyk z humorem:) Pozdrawiam serdecznie:)))
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Ula, po lekturze Twoich ostatnich, tutaj, jestem zaskoczona, pozytywnie. W tym kierunku powinnaś podążać... ;) jak się uda, wiem, jak to bywa z weną. Pozdrawiam.
PaULA-nowa Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Nato, cieszę się, że ten wyszedł lepiej. Wiem, że Twoje opinie są zawsze szczere, więc przez to wiem też na czym stoję, a wena, jak to wena raz dyktuje tak, raz tak. Ta moja taka chyba trochę mało rozgarnięta, ale wszystkie jednakowo mnie cieszą i bawią:) Pozdrawiam serdecznie:)))
Rekomendowane odpowiedzi