Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Ważne

Rekomendowane odpowiedzi

Już powolutku dział Zet rusza. No i oczywiście są figle. Zatem po kolei:
- moderacja stara się na bieżąco przywracać dostęp naszym Poetom, jednak jest tutaj ponad 95 000 użytkowników, więc jak ktoś czuje się pominięty, proszę zgłaszać!
- zdarza się, że komuś pogubiły się hasła. Nie ma raczej technicznej możliwości przywrócenia kont, tak samo przeniesienia starych wierszy na nowe konto.
- technika jest zgubna i może się zdarzyć, że komuś dostęp zniknie. Też prosimy o kontakt.

To jest na razie faza wstępna,więc wszelkie uwagi, podpowiedzi będą mile widziane.

No i bardzo dobrze!
W końcu czytelnik stał się ważniejszy od "poety",
dla mnie bomba, bo osobiście bardziej lubię czytać niż pisać,
mam nadzieję, że użytkownik "makarios" będzie miał miał dostęp do działu zet!?
albo, może zrobić mu oddzielny dział?
dla super-mega-turbo-ekstra-wparawionych:)

Proszę o ostudzenie emocji. Proszę o poważne podejście do tematu. M.Krzywak napisał "To jest na razie faza wstępna,więc wszelkie uwagi, podpowiedzi będą mile widziane." Ja podpisuję się pod jego słowami i proszę jednocześnie o zaprzestanie wpisów, które nie wnoszą nic, a mogą być powodem chaosu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wątki są otwierane po to, żeby dyskutować,
hmmm, a może się mylę..
Zresztą róbta co chceta!
ja zdania w pewnej kwestii nie zmienenie.
dziękuję.
dobranoc.

Oczywiście, że wątki są tworzone do dyskutowania, z tym, że na temat wątku.
Komentarze typu:
"mam nadzieję, że użytkownik "makarios" będzie miał miał dostęp do działu zet!?
albo, może zrobić mu oddzielny dział?
dla super-mega-turbo-ekstra-wparawionych:)"

lub

"Hahahahaha...i w nim ogłosiłby się Bogiem poezji międzygalaktycznej;-)"

wprowadzają niepotrzebne podgrzewanie emocji u osób zainteresowanych. Przychodzi mi na myśl jedno przysłowie, ale nie będę przytaczał.
Pozdrawiam :)

A teraz poważnie. Proponowałbym zastanowić się Administracji nad pomysłem znanym wielu portalom. Otóż redaktorzy działów wybierają tam ich zdaniem i czytelników najciekawsze prace, i przerzucają je na górną półkę lub zamieszczają w lepszym dziale i odwrotnie. Tutaj można podobnie zrobić. Z działu ze współczesną poezją moderatorzy powinni nawet przenosić wartościowe teksty do działu Z. To nie tylko poprawi jakość, ale zmobilizuje do lepszego pisania. Czytanie ciągle tych samych osób w dziale Z znudzi czytelników i znowu powstanie sytuacja podobna do tej przed zmianami.

Już te wprowadzone zmiany pomogły. Dział Z przypominał stony internetowe, gdzie wszystko się wrzuca. Kilku pisało a reszta zawalała ich masą tandety. Później i ci piszący na poziomie zaczęli na złość wklejać głupoty.
Można jeszcze wykorzystać kilka pomysłów, które jeszcze wyżej podniosłyby poprzeczkę. Z komentarzami w Z można pokombinować.
Wszystko wymaga czasu i cierpliwości. Moim zdaniem powinno być dużo lepiej, jednak jak znan życie nie da się wyeliminować usterek. Mentalność trudno zmienić.