Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nowy, stary dział Z

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wszyscy wiedzą, w ostatnim czasie poziom działu Z drastycznie spadł. W związku z tym wymaga on reorganizacji.

Na początek postanowiliśmy, że:

- połączymy dotychczasowy dział P z działem Z,

- stworzymy nowy, czysty i póki co zamknięty dział Z,

- ograniczymy publikacje w nowym dziale Z tylko dla wybranych poetów: o tym kto będzie mógł publikować w tym dziale zdecyduje na początku gros moderatorów, w późŸniejszym okresie sami Poeci publikujący w tym dziale,

- ściśle obserwować i moderować ten dział, nie dopuszczając osób, które nie wnoszą nic ciekawego do dyskusji, siejąc tylko ferment i zamęt,

Poinformujemy, kiedy dział zostanie ponownie otwarty.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Z jednej strony to bardzo dobrze, bo w dziale Z zrobiła się ostatnio potężna sterta śmieci, pod którą skarbów nie było widać.

Z drugiej mam nadzieję, że klimat z działu Z nie przeniesie się teraz do P, bo to by była katastrofa.

W sumie... myśl wydaje się w założeniu sensowna, zobaczymy, co przyniesie życie...

Pozdrawiam
T. B. :)

A gdzie wiersze z działu Zet ?
Może by tak je oddać piszącym , przegram na pendrive !
Proszę!!!
I jeszcze , tyle było konkursów , kiedyś można było kliknąć Konkurs i miałam , teraz tęsknie za tym działem , może by tak go odświeżyć!

Pozdrawiam Pana Andrzeja Sztuczkę!

Hanna P

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dzięki Roklinie , ale ja chcę MOJE!
No to mam szperać we wszystkich?
Pozdrawiam!
Poszukiwaczka swojego !

Trzeba szperać, to działa również wstecz. Jeżeli zobaczysz, co znajduje się na dalszych stronach działu P (albo sprawdzisz wśród swoich utworów w zakładce "moje wiersze"), to znajdziesz wszystkie. Nikt nic nie usuwał.
Powodzenia!

Dzięki Roklinie , ale ja chcę MOJE!
No to mam szperać we wszystkich?
Pozdrawiam!
Poszukiwaczka swojego !

Trzeba szperać, to działa również wstecz. Jeżeli zobaczysz, co znajduje się na dalszych stronach działu P (albo sprawdzisz wśród swoich utworów w zakładce "moje wiersze"), to znajdziesz wszystkie. Nikt nic nie usuwał.
Powodzenia!

A dzięki , wielkie dzięki -dobry człowieku!
Hej!

durny pomysł, może dział zwyczajnie zamknąć. Oddać wiersze autorom, a potem stworzyć dział dla wybranych? Moje wiersze proszę przesłać na mój mail, skasować wszystkie komentarze i wiersze w dziale Z. Zdaje się, że mam prawo do swojego...
Czekam na odpowiedź.

P.s. prawdą jest: dział zet zszedł na psy, ale przenosić wiersze po takim czasie to już szczyt... bez uprzedzenia, bez słowa... zwyczajnie koniec kropka.

Nie bardzo rozumiem, z czego wynika oburzenie? Fakt, trochę dziwnie to wygląda, ale a) można się przyzwyczaić, b) Z trzeba było zreformować, bo na to już nie szło patrzeć. Czy uważam, że powinien być dział dla zaawansowanych? Myślę, że jest tu wiele osób, które znają się na rzeczy, operują różnymi stylami i wychwycą perełki. Chodzi o to, by byle gniot nie znajdował się tam, gdzie nie powinien.

Wszystkie wiersze są w zakładce "Twoje wiersze" bądź w dziale P, nic nie zginęło. Ale oburzenia nadal nie rozumiem...

drobna informacja nic by, a zyskać można było o nie(bo)... wiele.
te działy i podziały od początku budziły wątpilwości
i wreszcie wyszło szydło z szydełka
poeta jest poetą, nie ma czegoś takiego jak początkujący czy wprawny...
jest tylko zawiść
niepotrzebna
totalny brak konsekwencji
nie powiem z czyjej strony
sam wiesz najlepiej

A ja od razu mam propozycje, żeby w dziale P starać się nie "bombardować" utworów. Ciężko powiedzieć, jak to będzie się sprawdzało w realu, bo moderatorów jest (będzie) aż pięciu, i też mam nadzieję, że jakieś zawiści/nienawiści prywatne nie przesłonią sztuki.
I ciężko ogarnąć tych Poetów, którzy kiedyś tutaj się wklejali i od razu dawać dostęp do Zet, bo to jest nie do ogarnięcia. Albo się przypominać, albo wklejać na tzw. "dół".

A przy okazji, pytanie publiczne do moderacji: może też brać pod uwagę dokonania Autora, bo już były toczone boje o tzw. "lirykę", a są tutaj osoby rymujące, którym naprawdę bardzo fajnie to wychodzi.

Reasumując - będą teraz jaja :)))

Osobiście wzoruję się na moim drugim portalu www.fotoik.pl. Otóż tam nie dało się całkowicie wszystkiego usunąć i zacząć "od nowa", bo i tak prawo publikacji nadal miały osoby, które wstawiały gnioty. Na 1 miejscu więc postawiliśmy na ostry przesiew: poleciało około pół tysiąca kont. Gdy 1 etap został zakończony najlepszym naszym autorom daliśmy prawo głosu dopuszczania do tzw. galerii głównej nowych członków. Zaowocowało to sporym wzrostem poziomu galerii (w sensie to co było kiedyś, a jest teraz).

Tutaj będzie trochę inaczej, ale zasada będzie podobna. Najpierw moderatorzy zrobią przesiew i nadadzą uprawnienia publikacji, a później - jak już się rozkręci dział (albo i nie) sami autorzy poprzez system tzw. "poczekalni" będą decydować kto będzie miał prawo publikacji w dziale Z.

a.

A ja na to:

Lech Jarenka

" Jezu jak się cieszę
Z tych króciutkich wskrzeszeń
Kiedy pełną kieszeń znowu mam
Znowu mogę myśleć
Trochę jakby ściślej
I wymyślać śmiało nowy plan..."

Tak to widzę!
A piszący i czytelnicy to co mają do powiedzenia?
Wiem!
Nic!
Wpłacaliśmy wyskubane by ratować portal!
I co mamy z tego , ani wskrzeszeń ...!

Aluna, dziękuję za tamte wpłaty. Dzięki nim byliśmy w stanie przetrwać pewien okres abonamentowy.

Zawsze liczyliśmy się z Waszym zdaniem i doceniamy każdy budujący komentarz. Dlatego też, wsłuchując się z Wasze prośby, powiedzieliśmy dość stagnacji i pragniemy przywrócić dawną świetność Zetce. Jeżeli to nam się nie uda org sam pochyli się ku upadkowi i spadnie w odmęt Internetu, zapomniany i przeklęty... i nawet najszczodrzejsze wpłaty mu wtedy nie pomogą.

a.

Proszę sobie też przypomnieć, że wpłacaliśmy też na inne rzeczy, nie tylko na forum. Bezinteresowność opiera się nie na wypominaniu, a na dawaniu (chyba coś takiego :)
Zresztą wpłaty były dobrowolne, po co ten moralny szantaż?

A właściciel podjął słuszny krok, bo już publicznie ludzie się śmiali z poziomu "wprawnych poetów".