Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Gdzieś Na Samym Dnie

Rekomendowane odpowiedzi

W półmroku gdzieś we mgle,
Gdzieś na samym dnie
Bredzę jak we śnie,
Nie mogę wyrwać się

Chciałbym uciec stąd,
Tak daleko gdzieś
Lecz nie ucieknę,
Bo dobrze wiem,
co stanie się
Gdy okaże się że,
Rzeczywistość jest snem,
A biel to czerń

Kiedy będę i gdzie ?
Czy odnajdę swój sens ?
Kiedy noc jest dniem,
To rzeczywistość jest snem

Mam nadzieję, że wiekszość użytkowników zdażyła się już poznać na Twojej toksyczności.
Z ciekawości przejrzałem Twoje komentarze i okazuję się, że nie sposób znaleźć choćby jednego niekrytycznego - chociaż z krytyką to one wspólnego mają niewiele.
Jesteś zwykłym hejterem, który szuka uwagi na forum poetyckiem jak pijawka, żywisz się tymi emocjami które uda Ci sie 'ukraść'..
Sam nie napisałeś nic - nic dziwnego.
Nie masz pojecią o poezji, nigdy jej nie zaznałeś, bo jestes zbyt ograniczony emocjonalnie.
Jedynymi uczuciami jakie potrafisz przeżywac są złość i nienawiść - których nie masz gdzie wyładować.
Więc prosze Cię, daruj już sobie, bo szkoda mi czasu na czytanie Twojego bełkotu.

Wiesz co jest najlepszym lekarstwem na Twoją dolegliwość ?

Uśmiechnij się :)

Doskonale rozumiem treść, gdyż sam podobne tematy poruszam, jednak wykonanie jest okropne. Takie rymowanie snem- wyrwię się i dalej, brzmi jak rapowa muzyka. Dodatkowo składnia jest też pokręcona.
Proponuję wyrzucić rymy i napisać ten tekst w bezrymowej formie. W tym wydaniu jest na nie.
Warto przemyśleć to. Tematy egzystencjalne zawsze są ciekawe.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ot, żeby podać przykład:
http://www.poezja.org/wiersz,2,137356.html
CO TO SIĘ POROBIŁO?! ZNIKNĘŁO FORUM ZET!!! :))) a po kliknięciu powyższego linka i następnie odnośnika powyżej 'Dział dla wprawnych poetów', wszystkie nasze wiersze są w ZETce :))))

Wiersz poruszający trudny temat, jakim jest chandra/depresja/trudne stany emocjonalne, jak na mój gust niedokoloryzowany.

Forma okropna, kojarzy mi się z hip-hopem. Proponuję pozbyć się spłaszczających przesłanie i wymowę tekstu rymów.

W polskich tytułach tylko pierwszy wyraz zapisujemy z dużej litery, pozostałe z małej (oczywiście nie dotyczy to nazw własnych).

Powodzenia :)
Pozdrawiam :)

Chciałbym zdradzić teraz drugi fragment układanki, tekst nie jest napisany tak naprawdę przeze mnie ale stał się częścią mnie.
To była ta chwila w ktorej słowa mogą wywoływać dreszcze, trafiać w to ukryte gdzieś głeboko czułe miejsce..

Odbiegając troche od tematu - piszecie o rapie i hip-hopie i dziwi mnie fakt, że dla niektorych to coś zupełnie niegodnego poezji, przez wielu traktowana jak choroba czy rak na organizmie żywym.
Mam zupełnie inne zdanie, nie bede pisal o ulicznej poezji, bo to utarty slogan, nie zmienia jednak faktu, że może poruszać i być zupełnie 'czysta'.
Wymaga ogromnej techniki i zasobu słów, umiejętności tworzenia rymów złożonych. Jakiekolwiek ujmowanie tej formie sztuki jest zwyklym aktem wandalizmu i impertynencji :)
Dobrym przykladem moglby być streetart, czy można podważyć geniusz Banksy'ego tylko z powodu braku szacunku dla tej formy przekazu ?

Uważam, że jesli ktoś jest wystarczająco wrażliwy by czuć piekno, to nie może zamykać swoich horyzontów na inne obszary, a jeśli ich nie zna, nie wytwarzać 'automatycznej niechęci' wywołanej strachem przed czymś nowym i obcym.

Wracając do tematu wiersza którego dodałem, byłem bardzo ciekawy opini innych..
To jest wykonanie w którym go usłyszałem..

Posłuchaj:
http://bruk.wrzuta.pl/audio/0PmfcvzVAPu/gdzies_na_samym_dnie

Jest wielu poetów we współczesnym rapie . Przykładem może być fakt,że ministerstwo edukacji zaakceptowała nie chce się teraz pomylić ,ale na pewno rapera Eldo(z Warszawy) i jego tekst,i tu mogę się pomylić z tytułem (proszę o wybaczenie) "Są rzeczy,których chciałbym nie pamiętać" do podręcznika j.polskiego bodajże w nowym od liceum będzie tam kawałek jego tekstu ! Pozdrawiam serdecznie nie oceniajmy książki po okładce :)

Idąc dalej tym tropem, mam promień który oświetli te ciemne miejsce w które baliście sie wpuszczać swiatło - to lekarstwo, szczepionka na ten trujący jad :) ale ostrzegam, to może być bardzo uzależniające i zarazliwe..
Ten człowiek tworzy sam muzyke z sampli, pisze teksty jest dla siebie producentem, w pełni samowystarczalny - wg mnie najwieksze odkrycie ostatnich lat..
Niech ktoś zaprzeczy, że to nie jest prawdziwa poezja:

Medium - Promień

http://bruk.wrzuta.pl/audio/1QQOC6f9lCw/promien