Anna_Myszkin Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 zmarszczone fałdki odgrzebują przepis jak dokonać zbrodni bez plamienia dłoni jedna lampka albo kieliszek podlewa stos ostrząc język na pieprz kajeński dym coraz bardziej siwy jak nasze skronie nie gryzie chronią nas żółte plamki
aluna Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Wiem Aniu o czym przesłanie! Ale dam możliwość wypowiedzi w komentarzach innym czytelnikom! Pozdrawiam! Ja
M._Krzywak Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 To powinno być w dziale Zet.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 "Znamy się" i dlatego mijający czas niewiele może zmienić. Siwy dym, jak ich skronie, kolor już nie gryzie pomimo, że pomiędzy "przelewał się" ostry język. Chronią ich, no właśnie.. "żółte plamki".. to jedyny punkcik, nad którym się zawahałam.. :) Pozdrawiam Anno.
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 a ja nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wiersz nawiązuje do piosenki Trubadurów 'Znamy się tylko z widzenia' :). pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zamienić nazwy działów :))), albo lepiej nie :))). zdrówka :)
M._Krzywak Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zamienić nazwy działów :))), albo lepiej nie :))). zdrówka :) Miała być reforma i nie ma, zatem sam tutaj proponuję rewolucje działową :)
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Jestem bardzo bliska spojrzenia Naty. Żółta plamka to wszak cząstka oka. ;-) Jednak nie ukrywam, że wywikłanie się spomiędzy zbrodni, lampki, kieliszka i, co pikantne - pieprzu kajeńskiego, kiedy dym spowija na dodatek skronie - nie było dla mnie łatwizną. I nie jest:-). W tej środkowej strofce to chyba jednak coś bym gramatycznie zmieniła. Podgryza mnie niefortunny układ wyrazów, czy co...:-) Pozdrawiam serd. E.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zamienić nazwy działów :))), albo lepiej nie :))). zdrówka :) Miała być reforma i nie ma, zatem sam tutaj proponuję rewolucje działową :) Nic, tylko zmusić towarzystwo!!!! Niech wkleja tam, gdzie Góra każe:-))))) O reformy to w specjalnym sklepie łatwiej...;-)
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie. Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, ale już tu sobie zostanę, jeśli pozwolisz ;) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ani czas, ani kipienie... A "żółte plamki" potraktowałam wielowątkowo: te na skórze, zwykle pierwsze na rękach lub samych dłoniach, świadczą o niemałym przebiegu i zaprawieniu w bojach, te na siatkówce, o ile jeszcze sprawne, pozwalają widzieć ostro i bez zniekształceń, a z koloru wzięłam sobie jego dobry wpływ na efektywność intelektualną. Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znają się o wiele lepiej, może nawet lepiej, niż by sobie tego życzyli ;) Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I dobrze, że blisko - nie taka znów znów karkołomna konstrukcja ;) "Żółte" już trochę obgadane u Naty - w nadmiarze budzi lęk, w niewielkich dawkach wzmacia poczucie własnej wartości. Co do środka, to jeśli pojawią się przecinki w miejscach na nie przeznaczonych, składnia przestaje utykać. Pozdrawiam. Też serdecznie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Nie taki znów idiotyzm ;) Dziękuję za dogłębną analizę, Stanisławie. Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zamienić nazwy działów :))), albo lepiej nie :))). zdrówka :) Miała być reforma i nie ma, zatem sam tutaj proponuję rewolucje działową :) Całkiem aksamitnie i w dość zaskakującym kierunku poszło ;)
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ot, żeby podać przykład: http://www.poezja.org/wiersz,2,137356.html I CO TO SIĘ POROBIŁO?! ZNIKNĘŁO FORUM ZET!!! :))) a po kliknięciu powyższego linka i następnie odnośnika powyżej 'Dział dla wprawnych poetów', wszystkie nasze wiersze są w ZETce :))))
Magdalena_Blu Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Peelka doświadczona, mogłaby nie jedno zrobić, powiedzieć, dać do zrozumienia, ale.. No właśnie, czy to konieczne:) Żółte plamki, tak czy inaczej, kojarzą mi się z wiekiem, niestety - nie młodym:) Nie mogę znaleźć tu żadnego zbędnego słowa, a szukałam zawzięcie. "Zmarszczone fałdki" - wiesz co sobie przypomniałam?:) Pozdrawiam:)
Anna_Myszkin Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Cieszę się, jak nie wiem co, że nie dopatrzyłaś się zbędności, Magdo. Ja właśnie ze względu na fałdki rzeczone nigdy, ale to nigdy, nie przeczytam tego kawałka w obecności "Zapieckowców" ;) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi