NowyVega_NowyVega Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 ktoś barana pędzi w chmurze wypukłej cztery strony świata jedno grzeje słońce leniwieją palce napiłbym się piwa trochę filozofom a trochę poetom obyś pękł ciężkie żółte bąki wracają zza stodół całe utytłane miodową spermą kwiatów planeta twardy orzech kręci patetycznie trochę filozofom a trochę poetom obyś pękł a w dali płoni dachy stutysięczne miasto sztorc ustawia w ostrzu dziadkowa siekiera głosem rdzawym cienkim pojękuje z pieńkiem trochę filozofom a trochę poetom obyś pękł
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 dawno się tak nie ubawiłem :))) dzięki :))) to chyba przez te swojskie klimaty, prawie jak u mnie na podwórku, tylko tych dachów nie widać ;) kto nie rąbał, ten może nie zrozumieć :))) pozdrawiam serdecznie i do poczytania :) p.s.: z tytułu usunął bym 'opałowego', bo to zbyt oczywiste.
Marek_Petrykowski Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 NV - takich więcej. "Opałowego" też bym usunął. Pozdrawiam.
maria_bard Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Ciekawie, z dala od banału, trywialnych rymowanek. Jest wyobraźnia, ciekawe obrazowanie, nawet żart. Drugą strofę polubiłam nad wyraz. Bardzo dobra. Bardzo dobra.:-))) Ale baran w chmurze - też!!! I w ogóle.... Kto z niektórych grafomanów użyje słowa "płoni", tak pięknego, zapomnianego? Pozdrowienia. E.
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Piękny klimat, treść i wykonanie również. "Obyś pękł" - pojękuję za pieńkiem! Bardzo ładny wiersz!! Serdeczności - baba
M._Krzywak Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 To powinno być w dziale Zet.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Słowo "opałowego" w tytule, rzeczywiście niepotrzebne. Wiersz wywołał uśmiech, niezły pomysł i ciekawie wykonany. Widzę te żółte bąki, a to... "i głosem rdzawym cienkim pojękuje z pieńkiem trochę filozofom a trochę poetom obyś pękł" . . . to szczególnie rozbawiło.. :) Pozdrawiam.
Bachencja_S. Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Ten wiersz jest, moim zdaniem, skończony. Nic. Żadnych uwag. Wrażenie ? Trzeci dzień. Trzecie czytanie. Uśmiech za każdym razem. :) Normalnie - wiosnę czuję.... Pozdrawiam. Dobrze znowu poczytać... ;)
Jolanta_S. Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 już na plenerku rąbiemy, nie na opał, a na ognisko :) świetny... wiejski, swojski (chociaż ja miastowa) nie oprę się temu... wprost przeciwnie... dziwi mnie tylko dział, w którym ten wiersz - widać dojrzały... jego obraz jeszcze pali moje źrenice. :))) pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 bo to kiedyś był taki dział, wbrew nazwie. teraz jest jak jest, mam nadzieję, że w 'zetce' chociaż się poprawiło. gdy zaglądam tam czasami, miewam mieszane uczucia.
Jolanta_S. Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w zecie jest duża poprawa niestety na gorsze i niech mają modelatorzy ;) co sobie chcą tylko poezji wstyd tylko jej żal :( pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi