cyklop Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 się wierszy po winie sadzi marzenia w niebieskich polanach gra z myszką polną w cymbergaja rozdziela krople snów bezdomnym się wini po wierszu bo uciekł bukiet i barwa po wódce się prozi żniwuje tęsknoty z niebieskich pól mebluje przytułki sieciowym niemowom wstawia okna życia w windowsie się prosi po wódce wdowy o grosz na pomniki się wierszy się prozi się rozdaje różowe okulary a ludzie pakują do zip trzeźwo serwując mniej szkodliwe piwo ...a piwo brukuje łąki niebieskie
Roklin Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Nie podoba mi się forma, to "się" na początku wersów bardzo zgrzyta. Puenta niezbyt przekonująca, żeby pisać, nie trzeba pić. :)
Oxyvia Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Jasne, że nie trzeba, niektórzy nawet nie mogą pić, jeśli chcą pisać (np. ja tak mam właśnie - nic nie napiszę po alkoholu). Ale wiersz jest żartem w moim odczuciu. Stąd ta forma - zaczynanie zdań od "się". (Zresztą podobnie jak w jednym z opowiadań Stachury pt. "Się"). :)
cyklop Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ ja wcale nie twierdzę, że trzeba! Widocznie za bardzo ukryłem intencję, główną myśl czy jak tam to nazwać... Dziękuję za opinię (się z nią nie zgadzam, ale się cieszę ;)
cyklop Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawet w całym zbiorze, wydanym pod tą nazwą :) Tak Oxy, wiersz jest żartem, ale (miał być) nie do końca... Dziękuję i pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Żart to nie znaczy bzdury, są żarty mówiące jak najbardziej prawdę, i to o poważnych rzeczach. Dostrzegam tu ostrzeżenie w Twoim wierszu, całkiem serio. Nawet może kilka ostrzeżeń. :)
Roklin Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 I wyszło Ci. Jak się przyjrzeć bliżej, to zza zabawnych obłoków wyziera niezbyt zabawna szara ulica. Nie ma się czym przejmować, udany utwór. :)
cyklop Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie tam gorzkawe refleksje... Dziękuję, to miło, że ktoś zauważył :)
cyklop Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie - tak jakoś wyszło, ale... nie zgadzam się, że udany (zawsze 'się wini po wierszu') Dzięki za opinię, pozdrawiam
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 @cyklop Czytam jeden wiersz za drugim i każdy jest mi bardziej lub mniej bliski, natychmiast. Powodzenia w tworzeniu :)
cyklop Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, ale... któż Ci zadał tak straszną karę ?!
Rekomendowane odpowiedzi