Pociągowy Poeta Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Poranna obserwacja Mówi - Jebana Suka? Tak mnie nazywasz? Śmieje się Odpowiada - Trochę mnie poniosło, wybacz. Już wstaje Smutny przecież i brakuje mu czułości I rżnięcia Na stole kwiecie bzu w wazonie pęcznieje Purpurą Zabielona myśl i ciało wilgotnieje - Nie proś mnie.
Zdzisław Antolski Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Obrazek z życia, adekwatny, dobrze zapisany. PS Stasiu, ty politykiem powinieneś zostać!
Pociągowy Poeta Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 dziękuję za komentarze :) obawiałem, że słownictwo nieodpowiednie na tym, jakże poetyckim, portalu, gdzie poeci piszą o wzniosłych uczuciach i barwnych krajobrazach najwyraźniej, nikogo to jednak nie razi :)
Stary_Kredens Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 nie rozumiem tego "śmieje się" - śmiech przez łzy ? z zażenowania , żeby pokryć to jakiej doznała potwarzy? chyba , że to nie ona się śmieje, trochę to niejasne Pozdrawiam kredens
Pociągowy Poeta Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Reakcją na rzekomą potwarz jest śmiech. Motywacja tego śmiechu jest otwarta do interpretacji - taki był zamysł. Kto tak naprawdę wie, dlaczego się śmieje? Może to wcale nie była obraza tylko prawda? A może to tylko taka gra łóżkowa? Pozdrawiam i dziękuję za komentarz :)
Roklin Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kto pisze, ten pisze ;p Sam zaś utwór kojarzy mi się z zaburzeniami psychicznymi dotyczącymi sfery seksualności (znałem takich ludzi). Nie bardzo rozumiem, któż miałby być jego odbiorcą? Facet, który interesuje się tzw. "księżniczkami"? Nie przekonuje mnie ten tekst. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi