Roklin Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Wiem że pragniesz dla mnie raju Walczysz całą swoją duszą Nie dla Ciebie szmer ruczajów Bale mody Cię nie kuszą Praca drugim twym imieniem Niesiesz mnie na swoich skrzydłach Twoja dobroć moim cieniem Lecz wciąż walczę by nie zbrzydła Nasyp choć raz dwie łyżeczki Zamiast sześciu zasmakuję Wcześniej wrócę od Porzeczki By powiedzieć znów Cię czuję 26.01.2013
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 to się peelowi trafił ideał :), współczuję :). najbardziej zastanawiający, w zestawieniu z treścią wiersza, jest jego tytuł. nasuwa mi się w związku z tym taka myśl, że, z różnych powodów, bywa, że trudno być zabawką. pozdrawiam i do poczytania :)
Kajus Gerdy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 nieskora do grzechu, no nie wiem co poradzić.
aluna Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ideały nie przesalają , za to Ty autorze możesz osłodzić (nie przesłodzić!) Lekko się czyta i z dozą uśmiechu! Pozdrawiam! Hania
Oxyvia Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Odbieram wiersz jako wyraz "zagłaskiwania kota na śmierć" albo inaczej mówiąc: traktowania bliskiej osoby jak pluszaka, jak zabawki do pieszczenia i przytulania, a nie jak człowieka z uczuciami, potrzebami psychicznymi i fantazją. Tak postępują osoby nadopiekuńcze, takie, które zawsze wiedzą lepiej od innych, co jest dla nich dobre, no i oczywiście są doskonałe, pozbawione wszelkich wad. ;)
PaULA-nowa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wychodzi, że zbyt nadopiekuńcza, zajmuje się wiktem i opierunkiem, ale nie daje czułości i uczuć. Fajny wiersz, z przyjemnością przeczytałam o męskich rozterkach. Pozdrawiam:)
Roklin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko pięknie, jeżeli zwracamy uwagę na kochaną osobę. Niestety, są ludzie z dysfunkcjami społecznymi, którzy tego nie potrafią, starają się najlepiej, jak umieją, ale zwykle przechodzą tuż obok celu. Doceniam ich starania, choć czasem jest to naprawdę trudne. Pozdrawiam ciepło :)
Roklin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodziło mi oczywiście o perfekcjonizm, nie o niechęć do łóżkowych figli. Pozdrawiam ciepło :)
Roklin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, no właśnie! A czasem powinny! Dla dobra drugiej osoby. Miło mi, że spodobał Ci się mój mały utworek. Pozdrawiam, Haniu :)
Roklin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te osoby często żyją w swoim świecie, zwykle po prostu nie potrafią wczuć się w oczekiwania innych osób, nawet, jeśliby chciały, stąd też starają się robić to, co w ich mniemaniu będzie najlepsze. Boją się odrzucenia. Wspaniały to człowiek, choć czasem trudno z nim wytrzymać. Dziękuję za komentarz, pozdrawiam ciepło :)
Roklin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami kobiety zapominają, że mężczyźni też czują. Oni wyrażają swe uczucia po prostu inaczej. A problemy? One były, są, będą... Pozdrawiam ciepło :)
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Podoba mi się temat wiersza, jeśli mogę coś radzić, to wyrzucić przynajmniej połowę zaimków (11 - stanowczo za dużo, można zastapić innym słowem), wyrównać rytm zwłaszcza w 6, 8, 10 wersie. Wtedy wiersz znacznie zyska na płynności i formie. No, ale w końcu kto powiedział, że ma być płynnie, może wystarczy odpowiednia interpretacja?? Serdeczności - baba :))
Oxyvia Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te osoby często żyją w swoim świecie, zwykle po prostu nie potrafią wczuć się w oczekiwania innych osób, nawet, jeśliby chciały, stąd też starają się robić to, co w ich mniemaniu będzie najlepsze. Boją się odrzucenia. Wspaniały to człowiek, choć czasem trudno z nim wytrzymać. Dziękuję za komentarz, pozdrawiam ciepło :) Jasne, ta ich wada nie przeszkadza, że ogólnie mogą to być wspaniali ludzie - i najczęściej są. Mam kilkoro takich w rodzinie i wiem, że są to wyjątkowi ludzie. :)
Roklin Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Słusznie doradzasz, Babo, zobaczę, co da się/umiem zrobić i poedytuję. Co do samego utworu, to wszystkie teksty z tej serii z założenia mają mieć lekką formę i treść. W każdym razie - dziękuję za poradę. Oxyvio, mój najbliższy przyjaciel jest takim właśnie człowiekiem, to on (czy raczej - ona) zainspirował mnie do napisania utworu. Rzeczywiście, tacy ludzie są wspaniali. Owszem, mają pewne niedostatki, ale za to dzięki unikalnemu zestawieniu istotnych zalet są po prostu niezastąpieni. :)
Nata_Kruk Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dwie pierwsze całkiem, całkiem, następne wymagają korekty... ten uśmiech na koniec, zachęca... zatem... Pozdrawiam.
Roklin Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Scaliłem dwie ostatnie zwrotki w jedną. Przy mniejszej ilości słów treść została ta sama. Dziękuję za poradę. Uśmiech? Wszędzie trzeba szukać pozytywów. Pozdrawiam z uśmiechem :)
Marek_Dziekan Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Dobry, naprawdę dobry wiersz. Przyznam szczerze,że lekko się wzruszyłem. Warto było tutaj zajrzeć.
Roklin Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Dziękuję! Bardzo miło słyszeć/czytać takie słowa! Wśród kolejnych będą podobne, mogę już zapowiedzieć. Pozdrawiam, Marku :)
Rekomendowane odpowiedzi