Piotr Sanocki Opublikowano 19 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Proszę, nie mów nic więcej Bo serce następne Teraz to głupota A jutro choroba Kolejne Trzysta sześćdziesiąt pięć dni Rozpaczy Zamiast dawać gotówkę Ciągle bierzesz na raty
Roman Bezet Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Panie Piotrze, po pierwsze - to literówka chyba w ostatnim wersie (ę - ą). I taki nowoczesny wiersz bezrymowy u Pana. No się zadziwiłem ;) Głupota - zawsze (w całości czy w ratach - co za różnica?). Wersyfikacja się wersyfikuje, czyli ok :) pzdr. b.
Piotr Sanocki Opublikowano 19 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Dzięki Bezecie :) Literówka poprawiona - chociaż gdyby tak spojrzeć z drugiej strony to nie jest to błąd, zależy jak kto patrzy ;) Ale gotówką - rzeczywiście tak jest lepiej. A poza tym nowoczesny to ja jestem... - czasami :) Dzięki za komentarz :) Pozdrawiam serdecznie
Jan Polski Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Drogi Panie Piotrze, mój sokolo-starczy wzrok wierci i widzi:Cięgle - a Pana młodo-nowoczesny nie dostrzegł? ;) Pozdrawiam - Jan P.
Jacek_P. Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 A może On bierze na raty jakieś nieznane nam - laikom - cięgle? Może to jakaś zjadliwa odmiana cięgów połączona z cuglami? I stąd ta głupota, choroba i rozpacz? W końcu brać coś takiego na raty, to wątpliwa przyjemność. A Wy zaraz huzia na człowieka! Ja.
Piotr Sanocki Opublikowano 20 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Panie Janie za pomoc. Literówka oczywiście- choć wklejenie do Worda nie wskazało błędu - kolejny zbieg okoliczności :) Dziwne... :) A "młodo-nowoczesny" wzrok nie ma nic do tego, gdy palce piszą jak chcą :) Panie Jacku - dziękuję za komentarz. Po nim zastanawiam się czy aby nie zostawić owej literówki :) Pozdrawiam serdecznie
Witold Marek Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 No to się dziwię po raz drugi, Piotrze, z powodu tych nowych prób formalnych! Sam ostatnio zacząłem się kręcić koło wierszy związanych i rymowanych, a Ty odwrotnie, jak widzę :) Wiersz ten traktuję jako (ogólniejszy) erotyk. Dość skryty: trochę jak półobecna forma wycinanki, kolorowanki. Chyba że się mylę i zawężam...? Na wszelki wypadek punktuję moje złudzenia :) Pozdrawiam.
Jacek_P. Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1. Word nie wykazał błędu, ponieważ wyraz "cięgle" jest miejscownikiem do słowa "cięgło", czyli uznał to za prawidłowe. 2. Fajnie, że moje nacięgłowane dywagacje wprawiły Cię w taki wahadłowy nastrój! A! i nie "Panie", dobrze? Braćmi tu wszak jesteśmy! Uśmiech posyłam :) Ja.
Piotr Sanocki Opublikowano 21 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Witoldzie :) To był eksperyment. Nie erotyk napisałem (choć nie wykluczam Twojej interpretacji - być może trafna) - wiersz o miłości - tej niesprawiedliwej/nieszczęśliwej - przykład prosty ze sklepu zaciągnięty... Tak pisać nie będę - sił swoich próbować przestanę, lepiej zajmę się manifestacją klasycznej formy - z którą niektórzy mnie kojarzą ;) Jednak cecha na którą zwróciłeś uwagę - zagadkowość, skrytość- jak sam nazwałeś, zawsze w moich wierszach pozostanie ;) Dziękuję za komentarz Jacku - ja nie chciałem per Pan, bo zapędzić się mogłem po poście do Pana Jana - wszak do Moderatora trzeba przez "Pan" poprzedzić wszelkie słowa ;) Dziękuję jeszcze raz, choć jednak "ciągle" - zostawić muszę, wzór nakazał poprawić "usterkę" ;)) Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Konstancja safle Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Pomysł ciekawy+odrobina zaintrygowania-podoba się.Pozdrawiam
Piotr Sanocki Opublikowano 22 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Dziękuję Konstancjo za opnię :) Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi