Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przychodzi cichuteńko nocą
ciekawski księżyc podgląda
granat aksamitnego nieba
płomienieją gwiazdy

dwa oblicza dwie drogi

wiem czego chcę o czym marzę

pustka tak głucha

ciemność tak czarna

ogarnia ciepłem co w kole
wynagradza niepokój
podstępny ale
słodki czad zasypiania

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hanulka

już sam tytuł przyciąga Łasuchów
zatem warto też w końcu słodycz osłodzić

pozdrawiam słodko :)

Alinko samych słodkości w 2013 roku dla Ciebie i Twoich bliskich!

Serdeczności!
Hania
Opublikowano

No no ciekawa konstruktywna krytyka wypuciowana!

No przy niektórych rzeczywiście można się zwymiotować. Ale co kto lubi.

Po zatruciu czadem zapewne tak!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @.KOBIETA. tyle się rzeczy działo, ja nie byłam sama, z koleżankami, przednia zabawa, odpoczynek, pogaduszki, robienie wianków i były też skoki przez ognisko:) ja się wychowałam na trzepaku:)
    • @Poet Ka   W wierszu używasz pojęcia charakterystyczne dla malarstwa np. „na pierwszym planie”, „tłem”, „przez kontrast”, jest tu dużo kolorów i określeń, jak np. w impresjonizmie. Dzięki temu jest taki wiosenny nastrój.   Ale ja sięgnęłam po biografię Pounda. I to jest bardzo mroczna historia - antysemity, który wspierał faszyzm Mussoliniego.   „Tu dwie twarze, a za nimi miriady” - może chodzi właśnie o Pounda i Mussoliniego, ale tło to miliony ofiar wojny , w tym Holocaustu.   Fraza „...niewydane, bo wydane – odleciały” - może chodzi o denuncjację, a "odleciały" to śmierć. „Dym za złote nausznice wywiało” - drastyczny tekst, może być nawiązaniem do kominów krematoriów. I tu jest ten kontrast - zestawienie poezji Pounda i masowa zbrodnia, którą popierał poprzez wspieranie faszyzmu. No i na końcu bolesne "nie zauważać".  Może w swojej interpretacji poszłam za daleko, ale we wcześniejszych komentarzach nie znalazłam tego wątku.   No i co Ci przyszło zdo dłowy z tymi "pustymi wierszami" ?  To na pewno nie są Twoje! 
    • @.KOBIETA. pewnie, że pyszny:) 
    • @violetta   no taki pstrąg

mniam ! 
    • @.KOBIETA. następnym razem zrobię z rybką:) lubię urozmaicać sobie i rożnie komponować:) lubię z wędzonym pstrągiem z dobry źródeł:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...