Jan_Wodnik Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 niechaj to warga twa wyzna nigdy nie gościł tu wyraz bóg niechaj to syn twój wyzna nigdy honoru ojciec nie użył niechaj to żona wyzna dom tak nigdy ojczyzna niechaj naród się przyzna wyciągnie z muzeum trzy słowa odzyska jak gwiazdki oficerskich szlifów zasiane pod ziemią
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 pojechaałeeeeś :), to szykuj się teraz na zimny prysznic :))) też mam taki tytuł, ale jeszcze nie dorosłem do pokazania :) pozdrawiam i do poczytania :)
Jan_Wodnik Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zimny prysznic to moje drugie imię :DD. Skoro też masz taki tytuł - to może zrobimy konkurs tematyczny ?!!! Z pewnością będzie mnóstwo ciekawych tekstów bo to frapujący temat. Dzięki za wpis - no i wszystkiego dobrego z okazji Sylwestra(!) i NR 2013!! Pozdrawiam.
marek_miros Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Gratuluję. Wiersz i potrzebny i mądry i dobry. Pozdrawiam MM
Jan_Wodnik Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki.Wszystkiego dobrego w NR 2013 . Pozdrawiam.
Kajus Gerdy Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 nic nie mam na przeciw Bogu, honorowi, ojczyźnie, niemniej dwa ostatnie wersy jakby z innej parafii, po prostu przekombinowane pozdrawiam nowo rocznie
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 nie przekombinowane, w moim odczuciu to Katyń, Miednoje, Charków i wiele innych zbiorowych mogił. moim zdaniem symboliczne wykopywanie gwiazd pasuje tu jak ulał. pozdrawiam i do poczytania :)
Jan_Wodnik Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Dokładnie tak, Sylwestrze. Dobrego NR2013 . Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi