Agnieszka_Horodyska Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Nie płacz, Kochanie. Nie płacz, Kochanie. Ktoś tajemnicę otworzył niechcący. Niech tak się stanie. Niech tak się stanie. Chociaż nie wiemy, jak to się kończy. Nie kmiń, Kochanie. Nie kmiń, Kochanie. To, co najprostsze, zawsze jest trudne. Niech to się stanie. Niech to się stanie, Wszystko prawdziwe i wszystko złudne. Popatrz, ktoś kochał całkiem po prostu, Ktoś inny myślał "to wciąż mijanie" I szukał w trudzie kompasów, mostów. Nie płacz, Kochanie. Nie płacz, Kochanie.
Anna_Para Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Piosenka - jak się patrzy! Wyrównałabym do dziesiątki:Nie płacz, Kochanie. Nie płacz, Kochanie. Ktoś tajemnicę otwarł niechcący. Niech tak się stanie. Niech tak się stanie. Chociaż nie wiemy, jak to się kończy. Nie kmiń, Kochanie. Nie kmiń, Kochanie. To, co najprostsze, zawsze jest trudne. Niech tak się stanie. Niech tak się stanie. Wszystko prawdziwe i wszystko złudne... Popatrz, ktoś kochał całkiem po prostu, Ktoś inny myślał "to wciąż mijanie". Ktoś szukał w trudzie kompasów, mostów... Nie płacz, Kochanie. Nie płacz, Kochanie. Jak widzisz, niewiele tego było :) Cieplutko, Para:)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Racja, dziękuję bardzo :D ! Mam nawet już chwyty: GDCD x3 GDCD(D7) A w ostatniej strofce: DAhA x2 GDhA GDCD Pozdrawiam Cię serdecznie, Anno!
Kaliope_X. Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 też tak lubię. bardzo melodyjne wierszowanie. z małą poprawką Anny - gotowa piosenka. pozdrawiam z uśmiechem, in-h. :)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Dziękuję za czytanie :) Ja wiem, że prosto to też banalnie, ale czasami inaczej nie umiem o TYM. Pozdrawiam!
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 dobry tekst piosenki :) pozdrawiam i do poczytania :)
Nata_Kruk Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Tytuł znajomy mi, więc zajrzałam. Agnieszko, ja również, od pierwszego wersu nie odbieram treści inaczej, jak piosenka. Pozdrawiam.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Prosto to nie zawsze znaczy banalnie. Fajny, dźwięczny i piosenkowy wiersz. Pozdrawiam
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Sylwestrze, cieszę się, że piszesz, że dobry :) Do poczytania! Nato, rzeczywiście tytuł bardzo taki sam ;) Cieszę się, że zajrzałaś! Lilko, dziękuję za miły komentarz :) Chciałabym, żeby To nie było banalne, ale proste...
Rekomendowane odpowiedzi