Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 teraz jestem jak dziecko wierzę i kocham wbrew logice chroniąc każde światełko i to najważniejsze serce milknie w takiej chwili więzną niepełne słowa między kolorami listków balansują czasem nasze gołębie przycichły wierni spragnionym uczynkom wciąż jesteśmy razem jesteśmy razem więc czy można prosić o więcej uśmiecham się do drzew spoglądam raźniej na ulice za oknem autobusu
aluna Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 "Zazdroszczę" peelowi takiego stanu ! A ja bidula uśmiecham się do garów ...i przedświątecznych porządków...! Serdecznie Zbyszku! Hania
Waldemar Talar Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witaj Zbyszku - chciałbym przejechać się takim autobusem i równie jak peel i znaleźć takie zamyślenie . Jak jest się ciągle przy kochanej osobie - to faktycznie nie wypada o nic więcej prosić... Do mnie wiersz trafił . pozd.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Dziękuję Aluna bycie razem nawet na odległość często musi wystarczyć Współczuję ci tych przedświątecznych garów i innych czynności życzę Ci umiaru aby radości nie brakło w ten najważniejszy dzień :) Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Witaj Waldku :) Cieszy, że wtuliłeś sie w nastrój peela który w efekcie jest oki :) Serdecznie pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W podróży na pewno rozmyślamy, u Ciebie to.. medytacje.. tytuł jest "niezłą obroną" puenty, w której brak mi czegoś mocniejszego, albo.. zostawić tylko.. "uśmiecham się do drzew", reszta w domyśle... Wyczuwa się w treści pewne wyciszenie peela i radość, że ciągle razem, pomimo.. i to jest fajne, ale są określenia, które możnaby pominąć, szczególnie serce, a chwile dałabym w l.mng. tak sobie czytam, za cięcia przepraszam. Pozdrawiam. teraz jestem jak dziecko wierzę i kocham wbrew logice chroniąc każde światełko milknę w takich chwilach myśli więzną kolorami liści balansują gołębie w nas przycichły wierni spragnionym uczynkom wciąż jesteśmy razem czy można prosić o więcej uśmiecham się do drzew
teresa943 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 medytacja (rozmyślanie) - dobry tytuł. często dopada nas w podróży. spokojnie analizujemy rzeczywistość. nieraz dopiero po fakcie zaczynamy widzieć jasno, odkrywamy własne uczucia, być może wcześniej skrywane gdzieś w głębi duszy. wiersz tchnący nadzieją i wewnętrznym pokojem. wyczuwa się "oddalenie" ale ... "wciąż jesteśmy razem" (...) "czyż można prosić o więcej" - budująca pewność, że ten ktoś, choć oddalony, wciąż duchem jest blisko. malutka uwaga do zakończenia:uśmiecham się do drzew spoglądam raźniej na ulice za oknem autobusu i tu mi brakuje zaskakującej puenty; bez niej wiersz wydaje się nie dokończony, pozostawia oczekiwanie... serdecznie pozdrawiam, Zbyszku i cieszę się, że znowu piszesz :))) Krysia
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 fajny wiersz i fajnie w nim pozaszywane rymy :) pozdrawiam i do poczytania :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 No właśnie Nato, puenta jest w domyśle. Witaj :) Twoja dość mocno okrojona wersja owszem ciekawa nawet bardzo, ale peel potrzebował sobie pogadać namarudzić się ze sobą :)) Dziękuję za zainteresowanie i czas. Oczywiście Twoje rady są cenne dla mnie. Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witaj Krysiu :)) Tak, masz rację , wiersz byłby mocniejszy z wyrazistą puentą, ale stan peela był właśnie taki… z wyczekiwaniem na „wypowiedź” czasu :) Obecność duchowa bardzo bliskiej osoby, w pewnych okolicznościach musi być wystarczająca, taki stan budzi nadzieję i radość, spokój :) Dziękuję za odwiedziny i pochylenie się nad medytacjami peela Serdecznie pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 O, dzięki Sylwestrze za pochwałę rymów :) Witaj. Dziękuję za pozytywny odbiór wiersza Serdecznie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi