aluna Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 rozsiał się chłód po ogrodzie doskwiera od świtu do świtu w swobodzie dmucha z impetem w twarz i dłonie zadowolony siwaty w oszronie stary parasol trzyma tak w potrzebie chmurą po granacie biegnie skrzy się srebrzystością rozpościera szarość taka to zziębnięta marność kalosze ciepłe na słoty wykonuje zaciekle swoją robotę zabrzęka zlodowaceniem dzwonkami diamentów lodowo śpiewa tak do wiosny zagości wpatrzony jak marzniemy do szpiku kości
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Oj jaka zima. Nie lubię zimy choć czasem się w nią zapatrzę. Jak w Twoim wierszyku. Pięknie napisane.
aluna Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Mirku za czytanie i odniesienie się do wierszyka! No cóż , wstawiać będę tylko te , "opisowe" , żeby nikt nie uznał mnie za....! Serdecznie ! Hania
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Mirku za czytanie i odniesienie się do wierszyka! No cóż , wstawiać będę tylko te , "opisowe" , żeby nikt nie uznał mnie za....! Serdecznie ! Hania Haniu- za poważnie podchodzisz do tego. Pisz co chcesz. Nie da się wszystkich zadowolić. Dobranoc
aluna Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Mirku za czytanie i odniesienie się do wierszyka! No cóż , wstawiać będę tylko te , "opisowe" , żeby nikt nie uznał mnie za....! Serdecznie ! Hania Haniu- za poważnie podchodzisz do tego. Pisz co chcesz. Nie da się wszystkich zadowolić. Dobranoc Mirku , wiem , że odbierasz to zupełnie z innej strony , ale zbyt wiele zapłaciłam , za takie pomówienie! Mówią ,że czas leczy rany , tak ,tylko plastra brak ! Do jutra! Hania
NOWA Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Oj, powiało chłodem, nie tylko po ogrodzie. Zimno się robi czytając Twój wiersz Haniu. Więc powiem tak: aby do wiosny, niech jak najszybciej ciepło zagości. Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nowuś ciepło zagości , czas moim sprzymierzeńcem , tylko dusza cierpi ! A chłód weeeeeee wewnątrz! Serdecznie! Hania
Oxyvia Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Bardzo ładny obrazek. A ja już tęsknie za śniegiem, skrzystościami, bielinkami, diamentami... Zima jest nie mniej piękna niż inne pory roku. Ale zimna, to prawda. :)
aluna Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio jak miło poczytać taki wpis...woj! Zaraz mi cieplej , to Twoja aura tak działa ojej ! A ja lubię zimę zza okna i na pięknym zdjęciu! Dziękuję za pochylenie się nad moim "obrazkiem ", wciąż czytam Twoje ,wiersze piękne i nie tylko to........! Nie lizusostwo , ale szczere obiektywne komentarze sprawiły , że jak napisałaś(konkretne , konstruktywne komentarze) pisałam lepsze , ale trochę czasu potrzeba ,,! Uściski cieplusie! Hania
Oxyvia Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Alunko, piszesz coraz lepiej i nie pozwól sobie wmówić, że jesteś do niczego. Absolutnie! Twoje wiersze mają mnóstwo wdzięku i kobiecej delikatności. I to w sobie rozwijaj! Tak trzymaj!
Baba_Izba Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgadzam się z Olivią, coraz lepiej, choć mnie korci by powiedzieć: moim zdaniem "rozsiadł się chłód w ogrodzie" albo "rozsiał (lub rozwiał) się chłód po ogrodzie" Muszę jednak stwierdzić, że wiersz, mimo chłodnego tematu, ma w sobie takie fajne ciepełko! Serdeczności z życzliwym uśmiechem - baba
teresa943 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 zgadzam się z Babą ... jeśli "po ogrodzie" to "rozsiał się" będzie poprawniej; nie rozumiem, co znaczy "mamość"? może "marność"? przesłanie "do szpiku kości" zimowe, b. wymowne - Peelka od środka utożsamia się z mroźną zimą, brakuje jej ciepła, zrozumienia, miłości; krząta się wokół obowiązków jak bryła lodu, czasami wysyła sygnały: "zabrzęka zlodowaceniem", dzwonkami diamentów lodowo (łzy?) zaśpiewa" - wszystko na próżno, nikt jej nie rozumie "od środka"; posyłam iskierki empatii i uśmiech :))))))) wiosna nadejdzie tylko potrzeba czasu. tymczasem, Haniu, cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
aluna Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoja szczerość i życzliwość Oxyvio dodaje mi pewności w pisaniu i nie tylko ! Cieplutko ! Hania
aluna Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Izo dziękuje Ci za pochylenie się nad moim lodowym przemyśleniem!Jaki stan peelki takie pisanie. Zmieniałam na rozsiał , dziękuje! Serdeczności! Hania
aluna Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu miło , że poświęciłaś mojemu przemyśleniu czas . A rozczytałaś -wspaniale! Krysiu tam jest "marność". Uściski! Hania
Rekomendowane odpowiedzi