halcia Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Jak kaczki po niebie w kluczach przelatują tak nasze dusze do nieba wędrują w Świętej Pamięci na długo zostają w myślach jak gwiazdy na ziemię spadają Ja z tej pamięci kogoś wyłowiłam gdzie dom mój miałam gdzie sie uczyłam w czasach najcięższych w czasach zakłamania gdzie krzewienia wiary zły rząd nam zabraniał Teraz dla uczczenia człowieka mądrego w swoim wierszu wspomnę Stasia Sosnowskiego który był wspaniałym Księdzem Reżyserem miał serce gorące i nad wyraz szczere Stworzył nam teatrzyk w maleńkiej Kaplicy razem z nami wspólnie swe sukcesy liczył a twarz Jego radość wielka rozjaśniała kiedy to wzruszona publiczność płakała Pamiętam zwierzatko któreśmy kochali to sarenka Basia razem ześmy grali była taka dobra mądra słodka w kościelnej piwniczce mieszkała pieszczotka Tłumy przyjeżdżały do Białegostoku Jasełka Żywoty graliśmy co roku Jednak nie wiadomo dlaczego zła siła to nasze szczęście w gruzy zamieniła Kaplicę zabrano Ksiądz się nie poddawał dalej na podwórku swe sztuki wystawiał ale zły duch znowu pokrzyżował plany i odszedł z parafii nasz Ksiądz ukochany Dzisiaj w Brazylii śpi już Jego Dusza Jego poświęcenie do dzisiaj nas wzrusza ktokolwiek posiada jakieś wiadomości to go bardzo proszę w imie Tej Miłości O kontakt ze mną niech moje pragnienie przyniesie mi ulgę i wyjaśnienie Niech prawda o Nim na świat wypłynie Aby rozsławić Jego Święte Imię
M_Patriota Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Twoja Wiara do Boga zarazem jest Miłością do Ludzi... Serdecznie pozdrawia ziomek Mietko
halcia Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuje za mile slowa pozdrawiam wzajemnie.
aluna Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Hakciu , modlitwa , modlitwa , kiedyś byłam na pielgrzymce w Oborach , i odwiedzając pobliski cmentarz zakonników przeczytałam " ...przechodniu pomódl się za mnie..." . tkwi mi to w głowie jak rozżarzony węgielek ...więc uściski! Hania
Rekomendowane odpowiedzi