aluna Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie biegam po innych poralach literackich , mam wystarczającą ilość pomysłów , nie potrzebne mi natchnienia innych piszących! Pisze tu na orgu wiele lat , i nigdy nie zrobiłam bym czegoś tak podłego , o co Pan mnie posądza!
aluna Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .........................................jakoś nie widzę związku [quote]Lustro wszechświata żyjemy podobnie jak gwiazdy otoczeni planetami i mgławicami jak one umieramy powoli lub gwałtownie jednak pozostawiamy po sobie ciągłość zrodzeni z ognia rozświetlamy obszary lub niszczymy pozostawiając chmury łun nawet w miłości mamy zwierciadło istnieją takie które w żarze pochłaniają siebie powstają w ogniu skupionej grawitacji my w płomieniu i przyciąganiu uczucia miłości tak podobni a tak bardzo odlegli szepczemy do nich nasze myśli marzenia dają nam natchnienie i życie my oddajemy im duszę i piękne słowa mikro i makrokosmos w wieczności czasu jedyne co nas różni to długość istnienia i ogrom przestrzeni lustrzane odbicie wszechświata na ziemi [quote] Nawet nie wiem ,ze ktoś o nicku Anubis , ma pisarski portal!To pomówienie! ..............................też mi tak trąca - ale..? niech się wypowie - nadawca Jak wyżej zacytowany wiersz ma coś wspólnego z moim ,,,to chyba jakiś absurd ! Pierwszy raz czytam wiersz, i nie widzę tu ,żadnego podobieństwa ,,, a pomówienie o plagiat to obraza! Kto jak kto , ale ty Mithonie widzisz tam plagiat?!
aluna Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..............................proszę pisać poprawnie mój nick i starać się czytać ze zrozumieniem Przepraszam , nie zamierzony,,,a czytałam ze zrozumieniem , dlatego się odniosłam, z zapytaniem!
Wawrzynek Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Oj, Aluna ochłoń. Mithotyn napisał wyraźnie, że nie widzi związku z plagiatem. Ileż to w sieci podobieństw. Jeszcze trochę a będą zastrzeżone słowa, bo ktoś tam je użył już wcześniej. A co do Twojego tekstu, cóż, czytałam...i tylko tyle.
aluna Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .........................................tak trudno zrozumieć? ..............................też mi tak trąca - ale..? niech się wypowie - nadawca zatłuściłem, aby potwierdzić, a nie poprzeć autora "pomówienia" Dzięki! O.K.!
mefisto35 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Pan nigdy z niczym nie widzi związku. Ja bym wogóle nie czytał tego tekstu, ale tytuł mi się w oczy rzucił, wtedy to ,,Lustro wszechświata" przypomniałem sobie i związek tutaj bardzo dokładnie widać, oczywiście jak ktoś nie chce to jego nie dostrzeże. Dla mnie to skrócona wersja i trochę zmieniona tego ,,Lustra". Szczerze mówiąc co mnie to obchodzi, wasze sumienia niech rozstrzygają.
aluna Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Wawrzynku , ochłonęłam po wpisie Mithotyna , ale przykro mi bardzo! Twoje słowa , równie ważne! Dziękuje! Hania
mefisto35 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja z panem wódki nie piłem więc na ty to pan może do tramwaju wrzeszczeć. Prosisz pan o poprawne pisanie nicku a mnie pan tykasz!!! Za grosz kultury szanowny panie. To pan siejesz na tym portalu tzw burze mózgów. Ciągle krytykujesz i doprowadzasz pan do sytuacji konfliktowych. Mało to osób właśnie przez pańską działalność opuściło ten portal!!! Trochę kultury i szacunku poproszę!!!
mefisto35 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Dodam jeszcze proszę panią, że ja nie stwierdziłem iż pani tekst jest plagiatem, jedynies stwierdziłem, że czuję. Pan panie Mithotyn niech dzieci wokandami straszy ale nie mnie.
aluna Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja czuję , nie wiem , bardzo mnie pan skrzywdził !
mefisto35 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja w pani myślach nie czytam a szkoda. Możliwym jest, że czytała pani teksty tego Anubisa i pamięć podprogowa zadziałała. Patrząc na oba teksty widać okropne podobieństwo, nawet użyte słowa. W zbiegi okoliczności nie wierzę dlatego ani w przypadki, nawet tytuł podobny do drugiego tekstu tamtego autora ,,Gwiezdna miłość". Nie wiem nie interesuje mnie to. Niech pani na spokojnie przeczyta oba teksty i racjonalnie spojrzy. Co pani by pomyślała? Ja pewien jestem, że owego Anubisa momentalnie wyrzucono by za plagiat, niestyty on wcześniej napisał ten tekst. Mnie wywalono z tego forum za nic, jakaś pyskówka była pamiętam. Zalogowałem się tylko po to, żeby usunąć dawne tematy. Gdyby nie tytuł nigdy pani tekstu bym nie czytał. Radzę spojrzeć na oba i porównać. Byle dziecko dostrzeże ogromne podobieństwo.
M._Krzywak Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Plagiat to nie jest - problem jest taki, że w "wierszu" Aluny są same wyświechtane wersy, rażąco typowe dla twórczości grafomańskiej, czyli - powtarzającej się u każdego, który twierdzi, że jest twórcą.
aluna Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Michale , może być czymkolwiek , ale nigdy plagiatem! Jak można bezkarnie posądzać mnie o coś takiego? Wiersz leży w warsztacie pod tytułem "Kosmos"- dobrze ,że go nie usunęłam!
mefisto35 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja panią przepraszam. Oba teksty są bardzo podobne, pan Michał rozstrzygnął więc już dajmy temu spokój. Mnie posądzano o gorsze rzeczy, gdyż ktoś ma identyczny nick i nie rozpaczam nad tym. Przepraszam publicznie panią. Treraz nawet jak zobaczę gdzieś tzw plagiat dam spokój nie będę się wtrącał, to tylko nerwy truje nic więcej. Zresztą jak ktoś znany napisał wszyscy jesteśmy plagiatorami Boga. Tak więc jeszcze raz przepraszam i koniczę ten temat.
Stary_Kredens Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Małoż to podobnych myśli , bo kto myśli , ten w końcu wymyśli i czasem myśli , że tylko on tak pomyślał , a tymczasem już Salomon powiedział dawno temu , że nic nowego pod słońcem, a tym bardziej , że rzecz dotyczy miłości, a ona no cóż , chyba była najpierwsza , bo czyż nie z miłości Bóg stworzył świat? pozdrawiam Kredens PS A swoją drogą jakaż z niektórych wypowiedzi bije impertynencja i buta, aż strach
aluna Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje kredensie za odniesienie, miło mi! Masz rację po nie których wpisach , ręce opadają .....! Pozdrawiam! Hania
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mądre proste czyli to co lubię Dobry wiersz
aluna Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mądre proste czyli to co lubię Dobry wiersz Dziękuje Mirku , za taki a nie inny odbiór! Pozdrawiam! Hania
szarobury Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi