aluna Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 nie ma prawdy jest tylko obłuda karmi mnie wszystkim białymi kartkami jesteśmy potęgą w kryzysie kryzys potęgą dla biednych
bazyl_prost Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 padaka :-), beznadziejnie, riviera remont
bazyl_prost Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 nie da się wszystkich zabić i polukrować i upchnąć w chałę, wychodzi mieszanka wybuchowa, podstawowe prawo, tutaj zjawia się nieznisczalny bóg , nieprzekupny i nie zjednywalny, odwrót, obrzezanie zabronione poza tym
bazyl_prost Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 bóg chyba nie jest tylko inżynierem, są przecież dusze nie zgłębione
Liryczny_Łobuz Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A właśnie , że jest (?) Inżynierem, bo zbudował Człowiaka i wprawił go w ruch - dając Wolną Wolę. A człowiek zaczął budować tę (opisaną w wierszu Hani) Obłudę - dla siebie i innych. A Kryzys, cóż - jest jednym z rezultatów tej "produkcji" niezgłębionych ludzkich dusz.
Alina_Służewska Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Hanulko wstał nowy dzień spojrzał poprzez pryzmat humoru i powiedział - "Miauczy kotek: miau! - Coś ty, kotku, miał? - Miałem ja miseczkę mleczka Teraz pusta jest miseczka, A jeszcze bym chciał (...) uściski :)
Sebek..._ Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 http://www.youtube.com/watch?v=WErEmOdwyXY kryzys powiadasz? ;) takie formy są trudne, by były naprawdę cool wymagają prawdziwej gimnastyki słów ;) ale jest ok, w tej drugiej części prowadzi do zamyślenia co też autor miał na myśli...pozdrawiam, Sebek ps. jeżeli ująć to w sens ekonomiczny... kryzys to bardziej potęga/narzędzie bogatych nie biednych, a trzeba pamiętać że to tylko złudzenie tych którzy są zniewoleni przez globalną ekonomię... czyli prawie wszyscy :)
aluna Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Alinko! ..."Wzdycha kotek: o! - Co ci, kotku, co? - Śniła mi się wielka rzeka, Wielka rzeka pełna mleka Aż po samo dno. Pisnął kotek: piii... - Pij, koteczku, pij! ...Skulił ogon, zmrużył ślipie, Śpi - i we śnie mleczko chlipie, Bo znów mu się śni. " Tylko real jakiś szary , jak kot, po sterylizacji! Pozdrowionka ! Hania
aluna Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację Sebku ,,,można go czytać w dwojaki sposób , interpretacje zostawiam czytelnikowi, doskonale wczytałeś się w przekaz ! Dziękuję ! Serdecznie Hania
aluna Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A właśnie , że jest (?) Inżynierem, bo zbudował Człowiaka i wprawił go w ruch - dając Wolną Wolę. A człowiek zaczął budować tę (opisaną w wierszu Hani) Obłudę - dla siebie i innych. A Kryzys, cóż - jest jednym z rezultatów tej "produkcji" niezgłębionych ludzkich dusz. Dziękuje Marku za czytanie , głębokie wniknięcie w temat ! Podoba mi się Twoje odniesienie! Serdeczności! Hania
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Jest też najprawdziwsza prawda i g.prawda. Sami tym sterujemy (tak ja myślę) Obłuda jest efektem myślenia życzeniowego. Często za naszą zgodą. Pozdrawiam
aluna Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mirku dziękuje za odniesienie i przytoczenie swojego podejścia do tematu. Masz rację obłuda wkrada się , ale intuicja nam podpowiada ,że przed nią musimy się bronić! Serdeczności! Hania
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Może właśnie to obłuda. U mnie zawsze to zależy od nastroju Dobrego nastroju...życzę:-)))
Rekomendowane odpowiedzi