aluna Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 zamiecione pozłotem liście gromadzą moce rozłączone nieokreślona przeszłość osierocenie doskwiera powrót bez żagli zawdzięczał złot włosa rozpoznał porzucenie i wzgardzenie czasem rozdziela czasem łączy trzeba wypić łyk wina o niezwykłej mocy by wzmocnić krzak glogu
andrzej_barycz Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 trzeba wypić łyk wina o niezwykłej mocy Na tym bym poprzestał, by zachować przynajmniej pozory sensu.
aluna Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje za odniesienie , a zakończyć tak nie mogę , bo to przecież z mitologii- kończy się głogiem(dziką różą), świetnie to przetłumaczył T. Boy-Żeleński!
innocenty_prędki Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 a ja to nie łyk?! taką poezję piłbym i pił bez umiaru, ba! kompałbym się, pławił wszak toż to Ocean! jest ;poz.
aluna Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki innocenty za wniesienie swojego łyk-uuu! A pław się , tylko mi się nie utop , bo kto będzie rozbawiał mnie komentarzami?! Pozdrawiam! Ja
Alina_Służewska Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najgłębsze uczucie odwieczna legenda Tristan Izolda i krzew głogu krótki komentarz pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alinko trafnie , trochę dwiema pierwszymi podpiełam pod moją rzeczywistość , mam do tego pełne prawo , ponieważ archetyp to termin z zakresu psychologi ...pozwolisz nadmienię z encyklopedii- ..." archetypiczne obrazy ,głęboko zakorzenione w naszej podświadomości, ujawniają się w mitach i sztuce,,,'! A głóg ścinany , wytępiany -zawsze odrastał , piszący nie podaja miejsca i dobrze bo zapewne nie było by go dzisiaj- a gdzieś rośnie, a miłość wieczna-trwa! Serdeczności! Hania
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Bardzo mnie ruszyło.A jak złapię klimat to ... Dzięki za :) pozdr
aluna Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Mariuszu ,że ruszyło , łapać klimacik i pisać ....o ....! Pozdrawiam! Hania
aluna Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 mylę , że dałam zły tytuł !
Rekomendowane odpowiedzi