Leszek_Nord Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 jest jeszcze pora pójść w górę rzeki nocą zatrzymanej w lodzie przekroczyć kolejne stopnie gdzie woda w taflach układa się na zimę kamiennym korytem dotrzeć do źródła w lodowej bryle ogrzać je swoim ciepłem jeszcze jest dzień niech czas płynie
WiJa Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Rzeka swoją drogą, tj. swoim korytem, ale przecież nieraz nawet człowiek tak zamarza/zamiera, że go trzeba rozmrażać/ogrzewać, a któż to może zrobić najlepiej, jeśli nie drugi człowiek swoim oddechem, swoją bliskością. Pozdrawiam
eleanor abernathy Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Poszedłeś na łatwiznę z puentą, a zapowiadało się mroźnie i prawdziwie. :)
Leszek_Nord Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę, że tak chciałem, odmrozić właśnie, pewnie, że nieprawdziwie... Dzięki.
Leszek_Nord Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki WiJo za komentarz;)Pozdrawiam.
hubertk Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 na lodowatej bryle- bym zakończył, bo to co dzieje się później: to ckliwa bzdurka. szkoda wiersza- dla takich rozklejeń. serdeczności.
Leszek_Nord Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za uwagę, cóż wiersz nie szuka głębi, przyznaję, inne przyświecają mu cele;)
hubertk Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za uwagę, cóż wiersz nie szuka głębi, przyznaję, inne przyświecają mu cele;) w takim razie- odstąpię niepocieszony. cele- to cele.
Rekomendowane odpowiedzi