Grzegorz_Kochel Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Zaprosił Ją do tańca,zupełnie bez ogródek, wyuzdaną ze zdań i słów. Frazą słodką owinął szyję i podbródek, do taktu wił się cudowny Jej tłów. Ustami wyszeptane, cichutkie, nieskromne: wyrazy uszanowania. Jej oczy przymknięte już nieprzytomne... I w refrenie porwani oboje na sali cisza Chassé perwersyjne z lekkim dygnięciem. Gnając tak w siebie splątani muzyka tym milsza A z ust jej słodkich z pewnym przejęciem: Ciszej! Zwolnili. tempo-adagio cantabile, Niecierpliwością wielką,na już, na za chwile. Znów uwodził Ją, słowem i gestem, Czy mój jesteś pytała... Jestem. I tak noc całą tańczyli, płynnie, z akcentami na palców opuszki, Przykryci ciepłem melodii g-moll, wpleceni w poduszki.
Gość Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 "(...) wpleceni w palców poduszki." - jeśli już mając na względzie dość szczegółową treść. Pasuje mi Pana "o mnie" w profilu - ale to tak na marginesie :)
innocenty_prędki Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 podoba mi się: tłów i Chassé, to z wyrazów; a ze słów: poduszki :))
Grzegorz_Kochel Opublikowano 28 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się niezmiernie. Przyznam, że zbieranie terminó ,które pasowałyby tutaj zajęło mi sporo czasu. Pozdrawiam serdecznie :)
efemeryda2 Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 G moll ? toż tu wulkany i gejzery namiętności. tonacja g moll to zazwyczaj spokój smutek i łzy. pozdrawiam.
Grzegorz_Kochel Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zazwyczaj, a nie zawsze. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hiGiF9pkvwo[/youtube] I ten erotyk to taka moja mała naditerpretacja :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Zaskakujące zakończenie. I to jest cenne. Podoba mi sie twój erotyk, ale... skąd to...wyuzdaną ze zdań i słów ? Wydaje mi się nieadekwatnym do siebie zestawieniem.Może wysłupłaną, albo rozebraną? Natomiast ewidentny niestety błąd w tłów!!! No i jeszcze błędy w interpunkcji. Zastanowiłabym się również nad zasadnościa używania dużych liter. Ogólnie delikatnie i zabawnie frywolne i warto troszeczke poprawić niuanse. Pozdrawiam serdecznie Lilka
Grzegorz_Kochel Opublikowano 29 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A właśnie, takiego spojrzenia potrzebowałem! A i Prędki zwrócił mi uwagę na to moje potknięcie i znów potknąłem się tego nie dostrzegając. hah! Nauczka na przyszłość! :) A interpunkcyjnie, chociaż mało poprawnie, to właśnie po to by czuło się, że wiersz płynie. Poprawię, uzupełnię i wrzucę już oszlifowaną wersję w gotowce. Dziękuję za szlif! I by nie męczyło się nad błędem grono tęgich głów zaraz szybko zamienię i zapamiętam- nieszczęsny tułów :)
NOWA Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Pomysłowo, że tak erotycznie-muzycznie. Pozdrawiam:)
Grzegorz_Kochel Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Dziękuję cieplutko za odwiedziny! Kłaniam się i całuję rączki. Grześ:)
Rekomendowane odpowiedzi