Wiesława_Jadwiga__Kurpiewska Opublikowano 18 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Dlaczego żywi przyszli na apel umarłych? A nad grobami odstali hymn, a w drodze na cmentarz rozglądali się, kto jest, a kogo już brak? Te plotki na żałobnej uroczystości zapisali w rozkładzie dnia zaraz po zakupie kalendarza. Niektórym wypadało przyjść, a niektórym nie wolno było o tym zapomnieć. A teraz, a teraz kwiaty białe, czerwone, i przemowy jak gałązki świerku albo jak te wieńce ze sztucznego anturium i przydługimi jęzorami wstążek. - A Oni nie żyją! - A Oni już dawno sobie poszli za ten próg wygórowanych ambicji i pustych słów.
Wawrzynek Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 a a a a a a..........nie chce mi się liczyć. Przecież można zgrabniej bez czkawkowego a
andrzej_barycz Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Castrum dolores, to z założenia funeralny, plebejski teatr, z obowiązkowym odstaniem i rozglądaniem, plotką i rekwizytem. Nie bardzo wiem, czego autorka chciała dowieść i czym się zniesmaczyć. Stylistycznie wiersz wplata się pomiędzy wieńce i przemowy. Jest sztucznie, baloniasto i bezrefleksyjnie.
WiJa Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Moje najwyższe słowa uznania za ten wiersz. A choćby i dlatego że najtrudniej dostrzec, to co nas w końcu razi. I żeby nie było niedomówień, w wierszu nic mnie nie razi, a wręcz odwrotnie, wszystko jest na swoim i to właściwym (we właściwych proporcjach) miejscu. Pozdrawiam
Wiesława_Jadwiga__Kurpiewska Opublikowano 18 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Wawrzynek - gdy się patriotyczny patos czkawką odbija, to się nie da. I tak wyszło, .... ale dziękuję za komentarz, a nad tym a[/] zastanowię się jeszcze. Andrzej Barycz - a byłeś ostatnio na jakiejś nadgrobnej akademii? WiJa - dziękuję. z pozdrowieniami
Wiesława_Jadwiga__Kurpiewska Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Mithotyn - nie tylko ten wiersz, ale i cały alfabet do Twojej dyspozycji, .... :)
Gość Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 A dlaczego tyle zbędnych a jest? Poz.
Wiesława_Jadwiga__Kurpiewska Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 krytyk70 - a dlatego, że autorka tak napisała. :) W końcu nie samą treścią mówią wiersze.
Wawrzynek Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A,a,a,a,a...czym jeśli nie treścią .........i formą?
henryk_bukowski Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 ..mi podoba się..i "oni"..i "a" :)...pozdrawiam Henryk:) P.s..choć, tak ciut..mocniej po tych drugich..proszę pojeździć..w przyszłości:)
Rekomendowane odpowiedzi