smętny_obieżyświat Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Chociaż nie mam siły rozpocząć walki przeklinam Cię niegodny myśleć w moją stronę nie wspominając o sandałach niech potomstwo twoje nie pełza na brzuchu bo i moje by musiało ale gnij po trochu od palców prawej dłoni aż do przyrodzenia powoli i codziennie od nowa aż znów z miłością wspomnisz moje imię wtedy powiem już tylko "przepadnij"
Oxyvia Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Niestety nie rozumiem, do kogo kierowane są te słowa i co mają oznaczać. A sądząc z braku odzewu - nie tylko ja nie jarzę wiersza... No i jest literówka: "o wspominając juz o sandałach" - chyba: NIE wspominając...
smętny_obieżyświat Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 "Nie jestem Mu godzien rozwiązać rzemyka u Jego sandału" - motyw z Biblii. "Ponieważ to uczyniłeś, bądź przeklęt wśród wszystkich zwierząt domowych i polnych; na brzuchu będziesz się czołgał i proch będziesz jadł po wszystkie dni twego istnienia." - to tez z Biblii. Więcej zawiłości chyba nie ma, chociaż i te jak widać raczej nieudolne. Pozdrawiam i dzięki za uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi