Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Nata_Kruk

Nata_Kruk

@Achilles_Rasti... trudno nie przyznać Ci racji. Tak, nieistotne z czym mamy do czynienia,

każde hobby - pasja - są pozytywnymi rzeczami... zaczęło się i.. jakoś nadal cięgnie.

Szybowce... nie miałam okazji, ale za to, jako dziewczynka, obserwowałam loty tychże maszyn, startowali z aeroklubu w Elblągu. To musi być wyzwanie, kierować czymś, co nie ma silnika,

a doznania.. mogę sobie jedynie wyobrazić.

Poza tym, z wiekiem dojrzewamy do tego, co jeszcze możemy - i co warto chcieć..

niech nam się chce.

Dzięki za piękne wspomnienie. A spokój bardzo ważny. Życzmy go sobie i tym, którzy obok.

Nata_Kruk

Nata_Kruk

@Achilles_Rasti... trudno nie przyznać Ci racji. Tak, nieistotne z czym mamy do czynienia, każde hobby - pasja - 

są pozytywnymi rzeczami... zaczęło się i.. jakoś nadal cięgnie.

Szybowce... nie miałam okazji, ale za to, jako dziewczynka, obserwowałam loty tychże maszyn, startowali z aeroklubu

w Elblągu. To musi być wyzwanie, kierować czymś, co nie ma silnika, ale doznania.. mogę sobie jedynie wyobrazić.

Poza tym, z wiekiem dojrzewamy do tego, co jeszcze możemy - i co warto chcieć.. niech nam się chce.

Dzięki za piękne wspomnienie. A spokój.. to bardzo ważne. Życzmy go sobie i tym, którzy obok.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Szkoła nie jest od robienia czegoś więcej, niż wykonywanie poleceń i odpowiadania na pytania, zgodnie z programem nauczania i jego wytycznymi. Nika zamiast trzech figur narysowała więcej, co dowodziło, że jest niezdyscyplinowana, a nie zdolniejsza od innych. Dzieci kreatywne, samodzielnie myślące maja pod górkę, chyba, że zetkną się z podobnymi do nich nauczycielami,  ale to wyjątki. Tak to działa, przerabiałem sam i znam temat. Na szczęście rodzice, tu tata umiał docenić córkę i stanął po jej stronie, ale wiara dziecka do szkoły, jej wartości została mocno zachwiana. Fajnie i trafnie to opisałaś. Serdecznie pozdrawiam. 
    • O kochana moja tak mi źle jest z tobą! I jakże mi dobrze, że mam tylko ciebie. Jesteś moim życiem, i jesteś żałobą, nikomu cię nie dam, nigdy nie pogrzebię ! Dokąd mam uciekać? Tylko w twe ramiona! Choć gdy jestem blisko tulisz tak, że dusisz. Kochasz mnie najmocniej, chociaż jesteś oschła, patrzysz lustrem w oczy wzajemnością kusisz. Tyś mi była matką, przyjaciółką, siostrą a nawet kochanką w noce nieprzespane. A kiedy tonęłam byłaś brzytwą ostrą , ciebie się łapałam i z tobą zostanę! Na kolanach wracam klękasz obok miła, wbijasz martwe oczy w nich piekło miłości. Trzymasz mnie kurczowo w tobie moja siła. Już cię nie opuszczę moja Samotności!  
    • wygięta jak łuk albo strzała czekam na wąskim krawężniku  wiosennego świtu,  słońca doczekam w zasłonie firanek       
    • @piąteprzezdziesiąte To ja chcę być stary i brzydki :)
    • Za seraju karesy za jaskrawe berety i sukienki laurowe za te gesty i słowa te nie całkiem dobrane  te  niedopowiedziane nie w porę, poranne raniące bezbronnie   Za „szpilki” niewczesne za wpadki pocieszne i kaprysy hurysy bujnych włosów cyprysy za te noska zarysy i za w-oczach-marzenie Iekkie ust rozchylenie pocałunków łase   Za stawianie sideł rodem z romansideł za nic i bez granic
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...