Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Już wieczorna mgła się ściele oparami dnia letniego, sennie tulą się grążele w zakolu oczka wodnego. Stara wierzba rosochata w głębię wody zapatrzona, jakaś smutna tego lata, poziewuje zamyślona. Swą poświatą sierp księżyca srebrzy się na tafli wody, wtuliła się wieczornica szarością w łono przyrody. Rozlega się głos puszczyka i świetliki już migają, słychać cichy szmer strumyka, polne skrzaty koncert dają. Jeszcze żabka zakumkała, przebiegł jakiś zwierz z pośpiechem w trzcinie rybka zapluskała, wszystko cichnie głuchym echem. Letni wieczór wokół mroczy jak mgła siada, wolno gaśnie, mruży sennie swoje oczy na ramionach nocy zaśnie. 1
Oxyvia Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Bardzo ładny, poetycki pejzaż, po prostu widzę i słyszę to wszystko, czytając Twój liryczny obrazek. Piękne lato nad jeziorem. Dziękuję Ci za ten nastrój, Bolku. :-)
teresa943 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 od razu widać, że byłeś na urlopie ...pewnie na Mazurach :) ech, te letnie wieczory nad jeziorem...kto doświadczył ich uroku, ten wciąż pamięta. dziękuję, że mogłam zanurzyć się w nastrój, ktory tak plastycznie namalowałeś słowem :) serdecznie pozdrawiam, Bolku :-) Krysia
maria_bard Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 "Jeszcze żabka zakumkała, przebiegł jakiś zwierz z pośpiechem w trzcinie rybka zapluskała, wszystko cichnie głuchym echem." Lubę sobie wybrać z wiersza "moją" strofkę. To jest ta:-) Ale, też bym ja odrobinkę ....no, wiesz...:-) Jakby tak: Senna żaba zakumkała, przebiegł płowy zwierz z pośpiechem w trzcinie ziewa rybka mała las ucicha, gada z echem. Unikamy rymów gramatycznych i pozbywamy się wypełniaczy: "jakiś, wszystko" i może troszkę "ożywiamy" obraz. Wybacz, ale dałeś mi do czytania i zabawy wiersz, a ja się z nim koleguję. Serdeczności. Elka.
Waldemar Talar Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bolesławie - Jak Oxyvia powyżej - cudny wiersz taki ciepły i przytulny zarazem . Dzięki za uroczą chwilę do której mnie twój wiersz przeniósł pozd.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi Oxyvio ,dzięki za odwiedziny, śliczne są letnie wieczory i poranki a nawet tego lat komary mniej tną:) Pozdrawiam cieplutko:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miły komentarz Krysiu, tak uroku tych letnich pejzaży nie da się zapomnieć urlop miałem udany parę dni pożeglowaliśmy po mazurskich jeziorach, jeszcze lato w pełni są ciepłe weekendy i gdy tylko jest możliwość to wyrywam się do lasu czy nad wodę:) Pozdrawiam cieplutko:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Elu za odwiedziny, miło mi że wybrałaś swoją strofkę i dobrze prezentuje się w Twojej wersji, i dobrze i takie wpisy są nam pomocne :) Z serdecznym pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bolesławie - Jak Oxyvia powyżej - cudny wiersz taki ciepły i przytulny zarazem . Dzięki za uroczą chwilę do której mnie twój wiersz przeniósł pozd. Dzięki Waldemarze, miło mi że się wczytałeś w ten letni pejzaż. Z pozdrowieniem:)
NOWA Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 No i przywiozłeś nam miły, nastrojowy, letni wiersz. Bardzo sympatyczny. Pozdrawiam:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Dobrze westchnąć po takim sielankowym obrazku Pozdrawiam :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze jest ten letni miły nastrój a wspomnienia zawsze zostają i dobrze żeby były pogodne:) Z serdecznym pozdrowieniem:-)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko mija zapisują się wspomnienia które warto nieraz przelać na papier:) Z serdecznym pozdrowieniem:-)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Jeszcze trwa lato i co wieczór zasypia kolejny jego dzień.. wplotłeś w wersy zasypianie sporej części przyrody. Przyjemny w odbiorze, ale są fragmenty do poprawek. W ostatnim wersie, może.. na ramionach nocy zaśnie.? Pozdrawiam... :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu, dobra podpowiedź, skorzystam z niej mi też się wydaje że tak będzie lepiej i płynniej. Serdeczności:-)
Rekomendowane odpowiedzi