shini_ Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Złote łzy, a każda warta więcej niż uśmiech, Znów nadeszły smutne dni, Przesłoniły blask życia. Lecz warto tu zostać, Choćby dla jednej myśli o Tobie, Dla cichego szeptu, obrazu w mojej głowie. A pode mną ze złota kałuże Mówią, proszą, rozkazują By we łzach odnaleźć wartość samą w sobie.
shini_ Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Cóż nie myślałam tak o tym wierszu, tzn. że jest smutny. Smutek miał zostać przełamany miłością i wnioskiem, że jednak warto żyć :) Może się to podobać albo nie- wiadomo, ale chciałam tylko napisać "co ja miałam na myśli." Dzięki bardzo za opinię ;)
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 ten refleksyjny wiersz w/g mnie ma dwie części, pierwsza - smutna a druga - z nadzieją; oddziela je jeden wers: Lecz warto tu zostać, do mnie szczególnie przemawia ta druga. Choćby dla jednej myśli o Tobie, Dla cichego szeptu, obrazu w mojej głowie. A pode mną ze złota kałuże Mówią, proszą, rozkazują By we łzach odnaleźć wartość samą w sobie. "ze złota kałuże" kojarzą się z bezcenną wartością - Mówią, proszą, rozkazują serdecznie pozdrawiam, Shini :))) Krysia
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 W kałużach przegląda się słońce :)
Rekomendowane odpowiedzi