Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 [center]*** prezerwatywę nosi w kieszeni na lewej piersi ma znamię na tyłku Kain już ostrzy ofiarny nóż żądzy [/center]
WiJa Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Wzbraniam się, ale jak mam nie powiedzieć, że na jedno dobrze, a na drugie źle. Jeżeli tylko dobrze rozumiem wiersz. A jak bym nie rozumiał, rozumiem po swojemu. Pozdrawiam.
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Oczywiście, że rozumienie jest indywidualną sprawą Czytelnika. Może taki zapis zmieni trochę odbiór? [center]*** prezerwatywę nosi w kieszeni na sercu. ma znamię na tyłku. Kain już ostrzy ofiarny nóż żądzy. [/center] Dziękuję za wgląd i pozdrawiam.
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 A z interpretacji widzę, że rozumiesz bardzo dużo. W każdym razie dla mnie wystarczająco dużo. Druga wersja jest pierwszą, tyle że bez kropek. Serce zmieniłem na pierś, bo jest... hmm... niemodne. Poza tym załamywało mi formę. Dzięki.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. " bratobójstKain - nierównowaga moralna wo. Na lewej piersi znamię - znaczy miłosny zawód. Prezerwatywa w kieszeni - strach przed zaangażowaniem, zabezpieczenie przed owocem miłości. W drugiej wersji znamię zrobiło się zdecydowanie na tyłku (czyżby po usuniętym wrzodzie? :), a prezerewatywa w kieszeni na sercu." -wszystko rozumiem. pozdr
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Myślę, że interpretacja jest indywidualną sprawą czytelnika i w żadnym wypadku nie powinna być powodem do wyśmiewania. Dzięki za jeszcze jeden wgląd.
Rekomendowane odpowiedzi