Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Somalija Mięsiste słowa tak gęsto ocierają się ze sobą, że listopad puchnie w nich zmysłowo, głęboko… 
    • Tak, ciała robią swoje i nie zważają na rozum i inne okoliczności. Z podobaniem dla wiersza. 
    • -Mistrzu, co jest ważniejsze, wiara, czy prawda. -Wiara daje spokój, a prawda nie każda.
    • nasze ciała znają drogę biegną do siebie po zgliszczach rozumieją więcej  niż my sami o sobie  moglibyśmy wiedzieć  jakby to one miały plan   w ostatnim błysku skóry w cichym stłumionym olśnieniu    już nie chcemy żadnych odpowiedzi żadnych słów nie chcemy przebaczenia znowu jesteśmy na wojnie  która pamięta każde drżenie  starsze niż rozstanie niż nasz każdy wstyd   twoje biodra ułożone  w moją stronę  choć rozum krzyczy nie nie uniosę cię to niezmienność wraca jak oddech i znowu mościsz się  we mnie      
    • @KOBIETA mmm, tak nawet do-słownie:) potrzeba mówienia również wymaga zaspokojenia, obarczona różnym tabu, ograniczeniami, bywa też źródłem frustracji. Poza tym aluzje, niedomówienia i wieloznaczność to istotna część mowy. Dzięki i pozdrawiam:) @Omagamoga można, tylko jak, kultura szuka odpowiedzi od tysięcy lat;) @Migrena ale ten bełkot obecnie najbardziej się ceni, jest paszą którą pasie się gusta i wrażliwości milionów…
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...