Alina_Służewska Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 subtelność i minimalizm marzeń lot w spojrzeniu dziecka nutka styl muzyka płynie w tle rozwija skrzydła fantazja dziecięcy uśmiech raz dwa i... wyzbycie się ja wszystkim dźwięczny śpiew leciutki taniec tajemna gra zaledwie muśnięcie trwały ślad
WiJa Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Czytam (i przyjmuję wiersz) bez pierwszej zwrotki, ale za nic proszę jej nie usuwać, gdyż sporo wyjaśnia, czy(li) przygotowuje do tego co dalej. Mnie akurat takie ułatwienie jest niepotrzebne, a nawet przeszkadza, ale ja to nie wszyscy, a przynajmniej nie każdy inny. Pozdrawiam
aluna Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Alinko subtelność i minimalizm lecą marzeniami, i tak ma być , i niech tak zostanie!Przejrzyście , i to:"dziecięcy uśmiech raz dwa i..." I raz dwa...i plus! Serdecznie ! Ja
Alina_Służewska Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za wszystko pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trudno wyrazić niewyrażalne robię to tak jak potrafię :)
Alina_Służewska Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Haniu dziękuję za uznanie moich myśli raz dwa i... dziecięcy uśmiech przesłany do Ciebie :)
maria_bard Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 mam wrażenie, że Autorka ma kłopot z enterozą. Poezji brakuje, bo co znaczy : "dziecięcy uśmiech raz dwa i... wyzbycie się ja wszystkim" itd.... itd.... To nie jest wiersz, to nieporadna, pozapoetycka wyliczanka rzeczowników "ozdabianych" czasem czymkolwiek. E.
Alina_Służewska Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten komentarz jest dla mnie jak źródlana woda jak bieszczadzkie powietrze dziękuję i pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To może proszę uruchomić wyobraźnię i będzie wiersz zmieniłam - wolę łagodnie pozdrawiam :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witaj Alino Nie rozumiem "stylu" w spojrzeniu dziecka.Wydawało mi się ,że dziecko nie jest jeszcze skażone tak jak dorosły "aktorstwem" ,bo tak odebrałem stylowe spojrzenie.(?) pozdr
Alina_Służewska Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam pominięte słowa - nutka muzyka - w spojrzeniu dziecka nutka styl muzyka dopiero całość wyraża to co wyraża :) znaczenie słowa styl ze zwróceniem uwagi na punkt 2, 3 http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2576404
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam pominięte słowa - nutka muzyka - w spojrzeniu dziecka nutka styl muzyka dopiero całość wyraża to co wyraża :) znaczenie słowa styl ze zwróceniem uwagi na punkt 2, 3 http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2576404 Alinko:) Nie chodzi o znaczenie ,ale kompozycję słów? Już chyba jaśniej nie można.I naprawdę nie rozumiem co chciałaś osiągnąć "podsyłając" mi słownik.Jeśli polecam komuś słownik sugeruję ,że przynajmniej w temacie ,w którym zabiera głos jest ignorantem.Można przecież powiedzieć: nie rozumiem pytania.
Alina_Służewska Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam pominięte słowa - nutka muzyka - w spojrzeniu dziecka nutka styl muzyka dopiero całość wyraża to co wyraża :) znaczenie słowa styl ze zwróceniem uwagi na punkt 2, 3 http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2576404 Alinko:) Nie chodzi o znaczenie ,ale kompozycję słów? Już chyba jaśniej nie można.I naprawdę nie rozumiem co chciałaś osiągnąć "podsyłając" mi słownik.Jeśli polecam komuś słownik sugeruję ,że przynajmniej w temacie ,w którym zabiera głos jest ignorantem.Można przecież powiedzieć: nie rozumiem pytania. nieporozumienie? - chodzi o trafne skojarzenia słów wersów w kontekście całego wiersza niech zadziała wrażliwość fantazja spojrzenie dziecka
andrzej_barycz Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To tak nie działa, to nie automat na żetony... Namnażanie w chaotycznie zorganizowanej przestrzeni poetyckiej kolejnych słów -wytrychów, kalek obiegowej, konfekcyjnej wrażliwości, daje w efekcie twór poezjopodobny, tyleż zaspokajający próżność autora, co nachalnie roszczeniowy wobec czytelnika. "Poezja rys subtelność i minimalizm marzeń lot" Taki wstęp informuje co głupszego odbiorcę z czym ma do czynienia i jak wypada się zachować (mechanizm sitcomowych oklasków). Tymczasem, raz dwa i...nic.
Removius R Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Powyższy wiersz aby go poprawnie ocenić, wymaga od czytelnika nie tyle doszukiwania się ukrytych znaczeń itp. co dopuszczenia do głosu zwykłej wyobraźni, fantazji i poetyckiej wrażliwości. Ładnie i lekko napisany z wdziękiem. Plus.
Alina_Służewska Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. automat - skojarzeniem, można posłuchać na You Tube - Automaty - Klan pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. krzepiący komentarz - taki prosto z pieca chlebek - świeżutki, pachnący ułamałam kawałeczek i zjadłam - czuję się teraz jak w niebie dziękuję i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi