Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Piękny manifest życia "analogowego" – nieprzewidywalnego, nieuformowanego w bloki cyfrowego kodu.   Eh, ciężko się wylogować zupełnie :)   Słońce to piksel? Wyjdź na zewnątrz, poczuj żar. Zanim oślepniesz.   Życie to błąd, tak? Najpiękniejszy ze wszystkich. Nie licz go, poczuj.   Pozdrawiam
    • @Waldemar_Talar_TalarEch, miałam zagwozdkę Waldemarze.  I znalazłam takie wyjaśnienie: Przegląd od AI Obie formy są poprawne, ale mają różne znaczenia . Ważą (przez „ż”) oznacza określanie wagi (np. one ważą owoce) i wymienia się na „g” (waga). Warzą (przez „rz”) oznacza gotowanie lub przyrządzanie (np. oni warzą piwo) i wymienia się na „r” (war)
    • Podczas dnia jest noc w kruchości moc  
    • Tak. A Hologram, może być odczytane jako Login Margo np., co też daje jakąś wieloznaczność.  W wierszu wspominana jest rewolucja- może być np. tęczowa albo dotycząca rzezi hugenotów we Francji, ewentualnie francuska (nazwisko Dlohnier brzmi tak arystokratycznie), a już tak dosłownie, to rewolucja, która w Warszawie trwała do 1907, więc może być , że jej pokłosie, bo wiadomo, jak po rewolucji działały służby. Najlepiej to wszystko rzeczywiście rozumieć wieloznacznie.
    • @violetta   Bardzo dziękuję! Zgadzam się!  Serdecznie pozdrawiam. :) @Marek.zak1   Bardzo dziękuję!    Dziękuję za komentarz - i za to, że poniosłeś wiersz dalej własną myślą. Tinder jako przykład kwantyfikacji uczuć to trafne i smutne rozwinięcie tematu. Kiedy człowiek staje się wynikiem w algorytmie, czułość rzeczywiście nie ma gdzie się zmieścić. Bardzo mi się podoba - "życia, którego nie trzeba kwantyfikować" brzmi mocniej niż moje "programować". Każde czytanie coś dodaje. Pozdrawiam serdecznie. @Charismafilos   Dziękuję za komentarz! Tak to może wygladać, gdy ona oczekuje relacji z człowiekiem. (lub odwrotnie).  Pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...