Anna_Para Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 czegoż ty szczekasz, chudy Burku, aż z pyska cieknie biała piana? - mam krótki metr na twardym sznurku, paskudny wikt, pana - tyrana, podłe odpadki, wprost padlina! a nigdy choćby psiego słowa, ani kropelki psiego wina, i buda by się zdała nowa. nic, tylko waruj, pilnuj mego, a bez podzięki, wszystko - twardo. przegryźże sznurek, ty lebiego, i zwiewaj, gdzie masz schab z musztardą. 12.07.2012. *Bajeczka Krzysiowi w podziękowaniu za kilkuletnie koleżeństwo na Orgu
Magda_Tara Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 podziękowanie adekwatne, warsztatowo znakomite. dla wiersza plus. ściskam serdecznie. :*
Anna_Para Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Taro, dzięki, że wpadasz. KłAniam się i "siusiam". Cieplutko, Para;)
dawniejbezet Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Podoba mi się dystans (i "prawda ekranu" - prawda życia). Odczytuję to jako przesłanie obustronne (dla obdarowanego i tego, który); i o to chyba chodzi, żeby mówić, co się myśli; pisać - wiersze dla "innych", ponad własnym okiem, sercem; prawdziwe bez nadmiaru zamiarów, a przez to "mówiące". Bravo!
Anna_Para Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Dawnieju, dzięki za czytanie i "bravo". Bardzo mi bardzo. Serdeczności, cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi