Elea Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 chodzenie po prośbie szybko powszednieje przyzwyczajeni do nadużywania kolan zaklinamy puszkę po śledziach która nie zamierza napełnić się jałmużną umowa o żebranie na czas nieokreślony nie przewiduje terminu rozwiązania za porozumieniem stron z czasem zbierze się okrągła sumka ale inflacja oddala upragniony zakup wymagania rosną trzeba wziąć nadgodziny by zadowolić przełożonych kiedyś gorliwość przyniesie zyski tymczasem na podłogę spada kolejna kartka z kalendarza
Alina_Służewska Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 niezły wiersz zmuszający do zatrzymania się i zastanowienia nad rzeczywistością tylko ta puszka po śledziach - moim zdaniem psuje zapach wiersza:) pozdrawiam:)
Birczin Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 może właśnie w tym wypadku ten zapach jest odpowiedni...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 "chodzenie po prośbie"... no nie wiem, takie jakby zbyt potoczne. Może ten pierwszy wers : "prośba powszednieje"
Marlett Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolałabym ''chodzenie po żebrach'', a może Autorka zdecyduje się na większą wieloznaczeniowość :) PozdrawiaM.
Gość Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolałabym ''chodzenie po żebrach'', a może Autorka zdecyduje się na większą wieloznaczeniowość :) PozdrawiaM. Elea to Autor ;)
Marlett Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolałabym ''chodzenie po żebrach'', a może Autorka zdecyduje się na większą wieloznaczeniowość :) PozdrawiaM. Elea to Autor ;) Najmocniej przepraszam Autora :) Mnie też czasem biorą za autora ... taka zmyłka :)
Gość Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Ciekawe i interpretować można różni. Ta puszka praktycznie dotyczy każdego...Poz.
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 no nie wiem, Mistrz Norwid napisał: - i ja Norwidowi ufam; nasze dzisiejsze postawy procentują dla nas albo przeciwko nam... J.S
Rekomendowane odpowiedzi