Stary_Kredens Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Znów lato Schulza ciepłe kwadraty słońca koc pod drzewem nowa cerata lepi się od soku morele dojrzały w obłędzie ogrodu gdzie Pan przykucnął brzydki jak zawsze i jak zawsze gotowy do rozpłodu w butelki zielone w słoje brzuchate łopiany bezwstydnie kryją podchmielenie bogów ziemia pachnie deszczem wchłania o świcie po burzy rozkwita różą
Jolanta_S. Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 siki nie pachną, śmierdzą... to substancje toksyczne - róża w tym miejscu nie rozkwitnie :(
Stary_Kredens Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 oj tam , oj tam Pozdrawiam Kredens
Jolanta_S. Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 nie oj tam, a zróbaj cosiek by pachniało herbacianymi różami :) myślę tak po mojemu warto dodać delikatny retusz. obraz będzie piękny, no popracuj, chociaż spróbuj... pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 No dobrze zastosowałam mały retusz, niech tak będzie Pozdrawiam kredens
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 coś z zauroczenia Demiurgiem rzeczy znajduję, ale zarówno wersowa rozpiska jak i ostatni wers mnie nie przekonują do zamysłu autorskiego...
Stary_Kredens Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Tak wielkie zauroczenie jest , ale wielkiej poezji u mnie nie ma to fakt.Schulz , każde słowo to poezja tworzące w magiczny świat np. ogrodu , ale ja znalazłam tu też różę z innej powieść Noce i dnie , rano po burzy ziemia pachniała piorunami a pani Barbara kawałkiem sznurka znalezionym w kieszeni fartucha podwiązywała krzak róży. Wszystko się tak ze sobą splata , i snuje w skojarzeniach , ale przecież pierwowzoru się nie doścignie , a już na pewno nie Schulza , on jest unikatowy i to na skalę światową . Cieszę się , że ja sama też to dostrzegam i potrafię się nim nieustannie, po raz nie wiadomo który, zachwycać, wydana teraz na pastwę lata. Pozdrawiam kredens
Zdzisław Antolski Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 To jest naprawdę dobry wiersz!!!
Stary_Kredens Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdzisiek , dzięki Pozdrawiam Kredens
Rekomendowane odpowiedzi