Roklin Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Patrzę na niego Rośnie wysoko jestem cierpliwy Chcę go podziwiać ma cztery płatki Rośnie wysoko lubię go wąchać Udaję słabość patrząc w Twe oczy Lecz przejrzałaś mnie ja wiem przegrałem Patrzę na niego Jeśli go zerwę będę okrutny Brzydzę się ludzką żądzą cierpienia Jeśli go zerwę uznasz że słabnę Nie chciałbym leżeć nie mogąc zasnąć Muszę być silny nawet wbrew sobie 25.06.2012
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Dla mnie tyle: "Dylematy, czyli o zbieraniu kwiatów Jeśli go zerwę będę okrutny"
Roklin Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Dobre i to. Cieszy mnie, że zabierasz coś dla siebie. Ciepło pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 dlaczego 'twe', a nie 'twoje'? jakoś skojarzyło mi się z tym: http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I nie wiem czemu :))) pozdrawiam i do poczytania :)
Nata_Kruk Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Fakt, dylemat zbierania kwiatów. Roklinie, włożyłeś w wiersz za dużo słów. Myślę, że to dobry temat na miniaturkę. Serdecznie pozdrawiam... :)
Oxyvia Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Czytałam, ale nie do końca rozumiem. Wrócę. Na razie podoba mi się bardzo budowa wiersza: niekonwencjonalna, a w pewnym stopniu regulana, ze świadomymi powtórzenami, które lubię jak refreny piosenek. Muszę to rozszyfrować, wciągło mię. ;-)
Roklin Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2012 Sylwester: Żeby pasowało do koncepcji... Fajny film, dawno nie oglądałem kabaretów... Pozdrawiam :) Nata: Cóż, to była moja koncepcja. A Twoja? Czekam na propozycję, chętnie się jej przyjrzę. Dziękuję za miły komentarz, pozdrawiam :) Oxyvia: Budowa nietypowa jak dla mnie, przyznaję. (Bo typowe to było "Halo"). Wracaj szybko i wyjaśniaj, dziel się spostrzeżeniami, oceniaj, bo to najważniejsze w tej zabawie (poza radością naturalnie). Pozdrawiam :)
Kaliope_X. Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 patrzę na niego cierpliwie wschodzi wysoko podziwiam czterobarwną paletę wyrasta zapachem łąk udaję słabość patrząc w twoje oczy przejrzałaś mnie wiem przegrałem patrzę na niego cierpliwie jeśli wyrwę będę okrutny brzydzę się żądzą cierpienia kiedy zranię uznasz że słabnę nie chciałbym leżeć nie mogąc zasnąć muszę być silny wbrew sobie Roklinie, wybaczysz mi tę śmiałą ingerencję w Twój wiersz? Pomyślałam, że można spróbować przeczytać go bez oczywistych skojarzeń, wtedy tytuł zmienić również na "Dylematy"... żeby kwiat wyłaniał się dopiero z treści... Ale to tylko wariacja, absolutnie nie bierz jej pod uwagę. Twój wiersz jest ciekawy, niecodziennie skonstruowany... może właśnie w tym tkwi jego urok :) pozdrawiam serdecznie, in-h.
Roklin Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Witaj Kaliope! Z dużym zaciekawieniem przeczytałem Twoją wariację i muszę powiedzieć: podoba mi się! Jeden tylko wers nie pasuje mi w niej - ten o zapachu łąk (lubię podobne, sielankowe klimaty, niedługo pojawi się kolejny taki utwór, ale tu - chyba - go nie ma...) Rzadko tylko myślę nad konstrukcją w czasie tworzenia, zwykle to przychodzi samo... więc cieszy mnie opinia na jej temat. Tytuł sobie zostawię - on również jest nietypowy i podoba mi się. Dziękuję za wizytę, ciepło pozdrawiam :)
Kaliope_X. Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 nie chciałam dosłownie o wąchaniu, ale można nad tym jeszcze pomyśleć :) a wiersz jest Twój! temat ciekawy, warto go jeszcze podjąć. czekam na kolejne utwory spod Twojego pióra! :) in-h.
Roklin Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Nie wiem, czy jest ciekawy - to wypłynęło ze mnie... spontanicznie. Teraz chyba wrócę do jednego z moich staroci albo też stworzę coś jeszcze mniej typowego niż to. Zawsze warto próbować. Miło mi Cię gościć :)
Kaliope_X. Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 masz rację. zawsze warto. więc... przełamuj fale, Roklinie:) powodzenia! i dziękuję :) in-h.
Roklin Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Dziękuję, miło mi. Przepraszam, że długo nie odpowiadałem, ale jestem zmęczony pracą i rzadko bywam ostatnio na forum. Ciepło pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi