Dyziek_ka Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, piękna załączona piosenka; muzyka i słowa! Nie znałam. Miło, że przeczytałeś wiersz, że się spodobał. Serdecznie pozdrawiam - baba Izo, też nie znałem, pokazała mi :D Tarka. :)))) ukłony.
Baba_Izba Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Dyziek ka: Jeszcze raz sobie dzisiaj posłucham, warto! Super! Dobrej nocki! :)) - ba
A.StronoMka Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, najtrudniej jest pisać o własnych przeżyciach, o radościach i smutkach, którym towarzyszą wielkie emocje. Bywa tak, że autor pisząc wiersz w postaci podmiotu lirycznego umieszcza sam siebie, ale najczęściej a przynajmniej - również, tematem wiersza jest tylko wizja wymyślona przez autora lub zaobserwowana w otoczeniu. Masz rację: w moim wierszu, jest troszkę tak jakby ktoś podpatrywał zachowanie peeli z boku, jakby wysłuchał monologu nie skierowanego bezpośrednio do niego. Dziękuję za czytanie i podzieleniu się odczuciami po przeczytaniu, serdeczności - baba Oczywiście, najczęściej "tematem wiersza jest tylko wizja wymyślona przez autora lub zaobserwowana w otoczeniu". Zgadzam się z Tobą. Może źle napisałam. Chodziło o to, że duże wrażenie zrobiła na mnie bezpośredniość potraktowania tematu przez autora:) A.
Baba_Izba Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 A.StronoMka: Rozumiem. Heej! :)))
Roklin Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Bardzo ładny, smutny wiersz. Moim zdaniem - zawsze powinniśmy dążyć do porozumienia :) Ciepło pozdrawiam i jeszcze wrócę :)
Baba_Izba Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trudność w tym, że wielką rolę odgrywają w stosunkach międzyludzkich emocje: poczucie krzywdy, urażona duma, chęć dominowania, chęć 'odegrania się', wsyd, brak poczucia własnej wartości, gniew, itd., których nie umiemy pohamować. Inaczej postępujemy, niż zamierzamy. Niestety, jest i tak, że partner (ka), na każdą próbę porozumienia się; wyjaśnienia, odpowiada krótko i tylko: a o czym tu gadać (i dalej robi swoje)! Myślę, że ilu jest ludzi, tyle i sposobów w pinii większości zainteresowanych nieskutecznych. Niemałą rolę odgrywa również egoizm. Mam podobne zdanie jak Ty: należy rozmawiać, mamy prawo wiedzieć, żądać wyjaśnień. Dzięk8i, serdecznie pozdrawiam - baba
Emmka_Szlajfka Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 warto rozmawiać.. wiersz smutny, z rezygnacją, ale i z lekką nadzieją.. niech się w końcu zdecyduje, bo biedna ta Peelka.. pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, myślę, że u peelki wszystko się ułoży jak trzeba. Serdeczności - baba
cezary_dacyszyn Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 tak troszeczkę rzuca tym wierszem jak małą łódeczką na pełnym morzu ... ale piękne wyznanie jest i to ... , że kawa musi być na ławę ... Pozdrawiam , C :-)
Baba_Izba Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, miło mi,że czytałes, trafne spostrzeżenie. To trochę jak rzucanie grochem o ścianę. Peelka staje na glowie, żeby go rozgryźć, a on - milczy. Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi