Duks Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 po co się uczyć na zgłębianie wiedzy czas marnować nie lepiej hulaszczy tryb życia prowadzić niczym się nie przejmować czyż nie najważniejsze w życiu są pieniądze władza na karierę bum nie... nie dla mnie mnie wciąż imponuje:Cogito ergo sum*No to poszalałem. Kto jest bez winy niechaj pierwszy... ;)
aluna Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 No Duks to poszalałeś moją ulubioną puentą nie tylko w wierszach ,ale także w życiu! W kilku wersach ,,,a wymownie! Pozdrawiam! +
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ciekawie pan poszalał. Tch rymów bym się pozbył i niech pan szaleje dalej;-) pozdrawiam
Duks Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 [u]Do:[/u]aluna Poszalałem, poszalałem. ;) Dziękuję za kolejne czytanie i pozytywny odbiór. Pozdrawiam.krytyk70 Miło mi. Co do rymów - trochę się nad nimi zastanawiałem, ale jakoś "spasowały" i zostały. Jednak, dziękuję za sugestię - przemyślę. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Niech każdy dojdzie to takiego wniosku, w tym pozytywnym znaczeniu... taki, co chce hulać i tak przerobi sobie maksymę "na swoje"... ;) Mnie się podoba. Pozdrawiam... :)
Roklin Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 I git. Po co? Myślę, że równie ważna jest odpowiedź na pytanie - jak? Pozdrawiam :)
Duks Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 [u]Do:[/u]Nata Kruk To prawda, każdy przerobi na/ma swoją maksymę. Cieszę się, że kolejny raz trafiłem w gust. Pozdrawiam.Roklin No proszę, ktoś mi tu grypsuje. ;) Jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie - jak to myślę, że nie ma jednej, jedynie słusznej odpowiedzi. Można, co najwyżej dać wskazówkę typu - systematycznie. :) Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 wierszyk uśmiechnął, po to są wierszyki. pozdrawiam serdecznie, Duks. :))
Kaliope_X. Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Kto by się ośmielił kamieniem w Pana Cogito? ;) Bardzo trafnie, wymownie, ująłeś złotą myśl - takie "świecidełka" lubię! pozdrawiam z ukłonem, in-h.
Stary_Kredens Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wdam się w to komentowanie sceptyczną myślą , że wiedza nie wyklucza kariery , choć przeczuwam , że autorka nie takie miała na myśli, to jednak jest w tym wierszu moim zdaniem , mimo pięknej pointy spora dawka myślowego skrótu, co jest z jednej strony, emocjonalnej plusem, a od myślowej , rozważaniowej niedociągnięciem Pozdrawiam kredens
Duks Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 [u]Do:[/u]Magda Tarawierszyk..., (...)wierszyki Oj - Ty to potrafisz... No dobrze - ważne, że chociaż uśmiechną. Pozdrawiam i dziękuję za "komentarzyk" - Łobuzie. :)))Kaliope X. Nie, no... w Pana Cogito to i ja bym się nie odważył. ;-) Bardzo dziękuję za kolejne czytanie i tak pozytywny odbiór. Kłaniam się nisko - tzn. tak do pasa, bo niżej to już kręgosłup "nie puszcza". ;-))))) Pozdrawiam.Stary Kredens Co autorka miała na myśli nie wiem, ale wiem, co miał na myśli autor. :)))) I "jakem autor", nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że wiedza wyklucza karierę. Dodam od razu, że też nie wykluczam korelacji wiedza - pieniądze czy wiedza - władza. Nie o to chodzi w wierszu. Wydaje mi się, że przekaz jest na tyle czytelny, aby było "widać" co autor a dokładniej podmiot liryczny ma na myśli. Z drugiej strony, sądząc po komentarzu mogę się mylić. No cóż, wyszło jak wyszło - Wy oceniajcie. Ja zaś będę miał materiał do analizy. Pozdrawiam i dziękuję za komentarz.
NOWA Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Każdy ma wybór w życiu i sam musi podejmować decyzje kim chce w nim być i co robić, ale ja przyklejam się do puenty. Pozdrawiam:)
Duks Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 To prawda. A za czytanie, komentarz i przyklejenie do puenty bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
Kaliope_X. Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Proszę się mnie nie kłaniać, nigdy! (ja mogę, bom mróweczka jedynie - to jest poza dyskusją! ;)) no i nie chcę mieć Twojego kręgosłupa na sumieniu ;) do miłego poczytania, in-h.
teresa943 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 "Po co?" - tytuł sugeruje: zastanów się jak to u ciebie. tak odbieram przesłanie a rzucić kamieniem? przenigdy! nie jestem "bezwinna"! cieplutko pozdrawiam, Andrzeju :)) Krysia
Bajadera Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 poszalałeś. udana prowokacja. pozdr.
Duks Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 [u]Do:[/u]teresa943 Witaj Krysiu. Jak zwykle bardzo trafne spostrzeżenia. Miło mi, że "wpadłaś" :) i pozostawiłaś ślad. Pozdrawiam.Bajadera E tam... od razu prowokacja. :))) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi