sława_zaczek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 słowa z dorabianymi skrzydłami nabierają lekkości szczęśliwych przypadków przysiadają na ramionach mając w objęciach głowę pełną myśli na wszelki wypadek gdyby zechciała oderwać się od łodygi w nieziemskim przebudzeniu do wymyślonego kwitnienia tak naprawdę dziwne przypadki wchodzą na szczyty z urwaną głową ale uskrzydlone zamysłami z kulą ziemi sięgają źrenicy słońca topią się spadając w przepaść bezznaczeń czy pozostają cichym echem
Magdalena_Blu Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Przeczytałam kilka razy i mam wrażenie, że wiem o czym piszesz. Niektóre słowa potrafią pięknie błyszczeć i powstają w uduchowieniu, żeby nie rzec "w ekstazie" (tego piszącego oczywiście). Zapewne byłoby lepiej dla nich i innych też, żeby oprócz skrzydeł miały jeszcze coś do powiedzenia:) Ciekawa wyobraźnia:) Pozdrawiam.
sława_zaczek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, tak MagBlu:):) dzięki za odszyfrowanie :):) uśmiecham :):)
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 "pogmatwane myśli" z reguły są "na wszelki wypadek". Ponieważ utwór jest poskładany jak należy myślę że "pogmatwane" niekoniecznie.
sława_zaczek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 mówisz- masz ucinam im pogmatwanie :P dzięki Andrzeju!!!
maria_bard Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Bardzo celnie. Fantazja Autorki zachęca do "gonitwy" wyobraźnię czytelnika. Słowa będące blisko i obejmujące głowę...no właśnie:-). Aż do bolącego ucisku. I mieszają. Bardzo mi sie podoba Twój wiersz, Sławo. Pozdrawiam serdecznie. Elka.
sława_zaczek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elu, to bardzo pocieszające słowa, dzięki, kochana:)) MIłego jutra!!!
Anna_Para Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Daj nam, Panie, więcej takich szczęśliwych przypadków, chociaż, jak Ikar, pospadają poturbowane w przepaście. Z podobasiem, pozdrawiam, Para:)
marek_miros Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Dobry wiersz. Oddaje rzeczywistość dokładnie, a bez osądów jakby cały czas dziwił i zachwycał Cię świat, który dobrze znasz. Trudne do oddania, a Tobie się udało.
Baba_Izba Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Na wszelki wypadek, dobrze jest umieści w głowie nieco myśli. Szczęśliwe przypadki zdażają się ludziom, zwłaszcza utalentowanym i pracowitym. Nie zawsze są oni jednak zauważani i doceniani. Tak odczytuję słowa wiersza, z przyjemnością przeczytałam, serdeczności z uściskami - baba
sława_zaczek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, tak, tak babo z izby ):):) dzięki za pochylenie się nad wierszem :):) z przytupem ściskam :)
sława_zaczek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Anno, Marku,bardzo dziękuję Pozdrawiam najserdeczniej :))
Nata_Kruk Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Już to.. "słowa z dorabianymi skrzydłami nabierają lekkości szczęśliwych przypadków" nastraja mnie optymistycznie... wymyślajmy kwitnienia, nawet dla mało znaczących błachostek, tak lżej i milej iść do przodu i wtedy każda górka będzie nie bez znaczenia. Spodobało mi się. Ślę pozdrowienie... :)
teresa943 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 bardzo, bardzo "misie"... :))) póki życie "wymyślajmy" i lećmy ku słońcu, nawet jeśli "spadniemy" na ziemię, zostanie czar wspomnień - tego nam nikt nie odbierze; cieplutko, Stasiu :))) Krysia
sława_zaczek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 nato, tereso, dzięki :):)
Ewa_Kos Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 dziwne przypadki wchodzą na szczyty, a jeszcze dziwniejsze chodzą po ludziach:) Ładnie prawisz, ładnie:)
sława_zaczek Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, chodzą chodzą, i wchodzą na głowę :):)szczyt wszystkiego, jakie bezczelne :P:P Kosie witam i ściskam :):) kosy w nosy!!!
Magda_Tara Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 plus oczywiście za słowa z dorabianymi skrzydłami. ściskam Staszko serdecznie :* za cały wiersz oczywiście.
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 dobry wiersz ! Jeżeli pozbędziesz go ostatniego wersa - uznam za bardzo dobry ;-)
Oxyvia Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Ciekawy wiersz, Stasiu. Bardzo dobry, wieloznaczny (ale nie bezznaczny). Słowa, które nie mają znaczeń albo mają "sztuczne" znaczenia - to słowa fałszywe, bez względu na to, czy ich autor świadomie kłamie, czy też konfabuluje, czy może odbiorca przypisuje tym słowom znaczenia, których one nie mają. W każdym razie sztuczne słowa kreują sztuczny świat, nierzeczywisty, dają urojenia, napychają nimi głowę. Jeśli to puste obietnice, ta głowa pragnie "zakwitnąć" i unieść się ku słońcu (szczęściu), nie wiedząc, że tego szczęścia naprawdę nie ma, a tylko czeka ją spadnięcie w przepaść. Oczywiście pluszuję. :-)
Rekomendowane odpowiedzi