Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 w szkatule się tulę do szkła wpół odkryta jak w lupie – przy trupie, krasnali gromada dogląda przezrocza – z czym w czasie obyta pozwalam by w ciszy zerkali – zasada jest prosta jak bajka co wnosi niepewność czy pod mikroskopem – czym śpiącą królewną, świadomość zdławiona na krtani ugrzęzła, w kęs jabłka zachodzi – z rąk miłej staruszki, przebraniem macochy co z lustra wypełzła jak owad mackami pomniejsze okruszki wymiata z pamięci, trącając myśl zwiewną, ja pod mikroskopem – czym śpiącą królewną. tak budzę się nagle – lecz księcia i bajki jak igły co w stogu i w oknie w szkle ryty, ktoś jadł z mej miseczki i spalił trzy fajki i w szafie buszował – to show – reality, gdy drzwi na trzy spusty a ściana jest pewną ja – tym mikroskopem- nie śpiącą królewną
Wuren Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Haha Messa, warstwę zewnętrzną zostawię innym na pożarcie :) Ja tylko w kwestii formalnej: Zion, zion, uber alles! śpiewały krasnoludki, idąc pobawić się w sieci :D Pozdrawiam Wuren
Emilia Zone Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 odbieram to jako dowcip... przecież to nie może być Twoje dziełó MN.... nie załamuj mnie proszę powiedz że to żart?? eh.. jeśli nie - to normalnie tragedia parodia królewny śnieżki?? ale chyba nie na ten dział MN.. pozostaję zdumiona pozdrawiam Emilka
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihihi krasnale stale w dale choć czasem różne cale w te same wchodzą sale i piją tzw. "ale" MN ps. chyba wiem o co chodzi
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a moje Emilio - racz wejrzeć w głębię - a parodia - cóż - Twoje rozumowanie chcesz strącać moje dzieło? MN
Emilia Zone Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm... cóż - szukałam głębi... parodia - to była irona MN.. stącać - a uważasz, że tutaj jego miejsce? pozdrawiam Emilka
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm... cóż - szukałam głębi... parodia - to była irona MN.. stącać - a uważasz, że tutaj jego miejsce? pozdrawiam Emilka 1) to dwudziesty - okrągły 2) ma szeroki podtekst - o którym kiedyś tam - jak mnie strącisz 3) tu nie o bajkę chodzi 4) prosiłbym o większe wytłumaczenie tegoż strącenia - bo co? bajka? - echh - Emilio wybacz MN
Marek Paprocki Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 problem mam natury takiej;królewna śnieżka czy śpiąca królewna, jedno jest dla mnie pewne, że nieźle pociągała tuląc się do szkła.Jak zwykle współczesny Słowacki nieźle namieszał.Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 12 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dzięki za Słwackiego - nie dorasam mu do kołnieżyka, hihihi - Marku - odkryłeś moje zamieszanie względem obu postaci, hihihihi MN
Rekomendowane odpowiedzi