Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na drzewie wisi
kolega Krysi
powiał wiatr
kolega spadł
Krysi jest przykro że spadł tak szybko
bo miała nadzieje
że kiedyś dojrzeje

na szczycie szklanej góry
stary Jan spał
o czwartej rano stary Jan wstał
oddał kał
i dalej spał

na torach leży
grupka harcerzy
pociąg przejechał
grupkę rozjechał

usłyszane od znajomego - Galaktusa w 1987 r.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @piąteprzezdziesiąte przecież to żadna tajemnica, wyniki konkursu są publikowane na erekcjato. eu.  tak, wygrałam, pewnie więcej niż trzy razy, np. zeszłoroczny, w tym zajęłam 2 miejsce, ale tylko dlatego, że niewiele osób jest chętnych pisać erekcjato i niewiele ludzi, (już co raz mniej) zna tę formę, więc konkurencja nie jest zbyt wielka, czyli nie dlatego wygrałam, że ja to erekcjato, tak wspaniale piszę ;). najwyższa nagroda za 1 miejsce, to 300 euro, swoją przeznaczałam często na fundacje zwierzęce, w całości, te, których działalność znałam i podpatrywałam, a czasami brałam dla siebie, ponieważ również zajmuję się stadem wolnożyjących kotów i to nie jest mały wydatek:)   w tej chwili zmieniła się trochę formuła konkursu i oprócz tego lipcowego, są konkursy miesięczne, przez cały rok, do wygrania jest 50 euro, jeśli nagroda nie zostanie przyznana, przechodzi na następny miesiąc, w sierpniu nagroda nie została przyznana, a więc przeszła na wrzesień i w puli wrześniowej mamy 100 euro, wszystkich na konkurs serdecznie zapraszam, sama, w tych miesięcznych nie biorę udziału :)  @piąteprzezdziesiąte ja mam sunię młodziutką, czarną sznaucerkę miniaturową i z perspektywy czasu, najchętniej nazwałabym ją pączek/ pączuś, bo to jaki mój pączuś, właśnie, bardziej z kwiatkiem skojarzony, ze słodyczą, szczuplutka jest                                      jak ja :P  kluskę też znamy, to koleżanka pączka, równie szczupła jak ona :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @marekg I aż się uśmiechnęłam czytając Twoje słowa. Pięknie. Dziękuję za uśmiech.

• @Toyer Ależ życie nas doświadcza... Niemniej to od nas zależy, jak na to reagujemy i co dobrego z tego wyciągamy dla siebie, prawda?

• @ViennaP Mam takiego ojca - i zmagam się z tym od dziecka - najgorzej dla mnie że w pewnym wieku - też dopadła mnie choroba - ja się leczę o on nie
    • obracamy się wokół jesieni ty malujesz liście ja zbieram jabłka z drzew   narrator siedzi w traktorze i orze promień słońca czepia się gwarnych słów  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...