Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• A... Jakoś ten dziadek nie wydaje mi się taki straszny :) Ja miałam wujka kowala, bardzo lubiłam tam przyjeżdżać, aczkolwiek łomot potrafił swoim dzieciom dać.   Ja z kolei nie wiem co znaczy miartowy, czy miarowy czy mirtowy też by mogło chyba  być.    Pozdrawiam :)
    • @Migrena A tak, lubię bardzo ten film :) @Gosława A może po to jestem w tym zaokiennym świecie kobiet :) Dzięki, cieszę się :)
    • bardzo delikatne   łyk wspomnień przed śniadaniem po obiedzie łyżka  na dobranoc aż pół szklanki by sen przyszedł szybko   a zdrowie długo nie odejdzie zwłaszcza psychiczne ponoć potrafi płynąć na zdrowie fizyczne :)))
    • @Annna2Bardzo dziękuję, takie były te czasy - Polacy otrzymywali dary czyli podstawowe produkty z państw Europy Zachodniej czyli od różnych instytucji, związków wyznaniowych i prywatnych darczyńców. Zachodnioeuropejczycy pomagali, bo  czuli  się z tym lepiej. W mediach zachodnich pojawiały się publikacje, że to przez ich układy ze Stalinem, Polska dostała się w "łapy" komunizmu a co za tym idzie z biedą, bankructwem państwa i zniewoleniem obywateli. 
    • @Dagna   Powinniśmy wrócić do starożytnych korzeni - pogańskich, bo: chrześcijaństwo to obcy byt i przyszło z Południa i niech pani poczyta na temat Reakcji Pogańskiej - Rewolucji Ludowej i o księciu Bolesławie Zapomnianym - został on otruty przez wysłanników watykańskich, a Polska jest ostatnim krajem w Europie, która przyjęła chrzest i było to za króla Jana II Kazimierza z dynastii Wazów - koronował on we Lwowie matkę filozofa uniwersalnej miłości - Jezusa Chrystusa - na Królową Polski.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...