Anna N. Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Twoją twarz po raz pierwszy w życiu zobaczyłam Byłam maleńka, bezbronna, jak pisklę kwiliłam Tyś uczucia wiarą wzbogacone na mnie przelała Dbałaś o istotę, bym w życiu w zgodzie ze światem obcowała Choć nie było łatwo, jako dziecię zostałaś bez Macierzy Serce miałaś wielkie, nie zrozumie ten który nie wierzy Choć napiętnowany bólem ród nasz był przez lata Z miłością przyszło przebaczenie dla martwego już kata W życiu byłaś twarda, nieugięta, jak Piotrowa Skała Szłaś prostą drogą, wszystkich przyrzeczeń dochowałaś Cichutka, skromna, świadomie pokorna i uczciwa, Uczyłaś mnie, w trudzie niezłomna, cierpliwa Jak kochać ludzi bez uraz i być dobrym człowiekiem Serca pokoju, cieszyć się życiem i słonka promykiem Trwałaś przy mnie przez lata w chorobie, żalu i rozterce Niezatarty dowód miłości, matczyne Twe serce Już nie zobaczę radości w oczach, uśmiechu Twojego Nie przytulisz, nie pocałujesz, nie ukoisz bólu mego Już mnie nigdy nie skarcisz za niesforne czyny Według Twych nauk chcę naprawić popełnione winy Tak pięknie umiałaś nagrodzić niebiańskim spojrzeniem Daremnie Cię szukam wszędzie, czekam z utęsknieniem Stoisz u niebieskich bram w świetlane szaty odziana Czekasz na zbawienie duszy swej, Matulu kochana Bądź mi jak zawsze światełkiem, niech ciemność nie nęka Jakże mi Ciebie brak...serce z tęsknoty za Tobą pęka...
aluna Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zapłaczę się dzisiaj, czytam kolejny wspaniały wiersz o matce, łzy poleciały jak grochy.....! Ta tęsknota mnie" dobiła,",,,! Pozdrawiam! +
mefisto35 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Długie ale poczytałem sobie. Te proste rymy bym wymienił.
Anna N. Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt że są rozrzewniające ale w tym ich urok cały..) Dzięki bardzo ))
Anna N. Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałam dłuższe co nie oznacza że złe. Skoro przeczytałeś to lubisz chyba. Dzięki wielkie za uwagi, ale czy proste są złe? Pozdrawiam))
M_Patriota Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Aniu, wszystkiego czego szukasz, masz w sobie. I za tym, za czym tęsknisz, choć brakuje w rzeczywistości, masz to w dobrym Twym sercu. Pozdrawia Mietko.
Anna N. Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wszystko tak, ale Jej już nie.. tylko w sercu... ale taka kolej rzeczy jest niestety) Dzięki bardzo za czas, zainteresowanie i słowo )))
NOWA Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Kolejny wiersz, który mnie dogłębnie wzruszył i przypomniał moją ukochaną mamę, której też już nie mam a pod dwoma ostatnimi wersami mogę podpisać się łzami Pozdrawiam:)
Anna N. Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, wspomnienia... Trzeba i łezkę uronić, ale uśmiechać się do Niej..)) Serdeczności ))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Ciepły i wzruszający napełniony nostalgią wiersz z tą miłością matczyną i do matki, pluskam:) Serdeczności:)
Anna N. Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie że Ci się podoba:)) Z pozdrowieniami)
Rekomendowane odpowiedzi