aluna Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 słońce tańczy wiosennymi promykami muska rozkwitłe wiśnie czereśnie jabłonki białoróżowe kwiaty lśnią wabią zapachem nektaru nęcą pracowite pszczoły wychylają kielichy eliksiru powracają biorą porcję słodkości płatki jedwabne uroczą pozą naśladują kształt motyla opuszkami palców głaskam aksamitne cuda natury aż tu nagle krzyk ból obrzęk wielki obolały palec ukłuty żądłem owada już lek okład antidotum ale odbiję to sobie zjadając łyżkę słodkiego wielokwiatowego złota coś za coś
Roklin Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Miły, sielski obrazek... budzi skojarzenia i wspomnienia... (sam jestem zapalonym ogrodnikiem). I taki drobny szczegół: pszczoły zazwyczaj żądlą, kiedy ktoś je zaatakuje; osy potrafią żądlić "bez powodu". Ciepło pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Roklin! Miło , ze dostrzegłeś coś dla siebie,,,,i wspomnienia! Pozdrawiam serdecznie!
Kaliope_X. Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 ... tak mi się zaróżowiło i zapachniało polnymi kwiatami :) piękny obraz! pozdrawiam, in-h.
szarobury Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Aluno, komentowałem już ten Twój wiersz w warsztacie. Więc tylko zostawiam odcisk szaroburej łapki :) pozdrawiam
aluna Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Dzięki Taruś za wizytę, miło bardzo! Pozdrawiam gorąco ! Wiosennie!
aluna Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to miło Kaliope ,ze zapachniało i.zaróżowiło! Dziękuję! Serdeczności!
aluna Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Witaj szarobury! Wim ,komentarz bardzo....! Dziękuję za odcisk! Serdecznie!
Anna N. Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zapachniało, zajaśniało … ach to Ty..;)) Jak się wejdzie w drogę… to skutki są bolesne czasem + ) Wiosennie pozdrawiam))
aluna Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Anno...że zapachniało i zajaśniało....i ....ach to Ty! Milo bardzo! Pozdrawiam upalnie!
teresa943 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Haniu, miło było pobyć z Tobą w tak pięknym ogrodzie :))) dostrzegłam tu także drugie dno związane z "użądleniem"... b. współczuję i ściskam mocno :))) Krysia ps pamiętam o Tobie w "westchnieniach" :)) zdrówka!
aluna Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Krysieńko ,bardzo , bardzo,pobyć Tobą w ogrodzie , żałuję że nie w realu! Upalnie i serdecznie! Hania
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Tak ciepło kwieciście i tak wiosennie, ładny wiersz i taki na czasie pluskam -) tak tak nic za darmo słodycz kosztuje, ale co tam takie użądlenie coś za coś-:) Z majowym pozdrowieniem-:)
aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Bolesławie za miłe słowa , cóz jak korzystamy to płacimy,ale to tak tym pszczółkom odpuszczę , bo miodek cały rok ...! Pozdrawiam wiosennie!
Zbyszek_Dwa Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 Witaj Aluna Ciepły, urokliwy obrazek w wierszu Pamiętam z dzieciństwa podobny przypadek - moja pciółka, moja... a ona mnie łup w dłoń po której maszerowała Pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Zbyszku ,że cieply ,a najbardziej z tego że przywołuje wspomnienia! Pozdrawiam ciepło!
Rekomendowane odpowiedzi