Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

taki śliczny tytuł, a taki nudny do niego wiersz :(
jak to w życiu...bywa, że zaczyna się "ślicznie" a "im dalej w las", tym coraz ...nudniej.

dziękuję za zainteresowanie tytułem...

serdecznie pozdrawiam :)
Krysia
Opublikowano

Czarku, cieszę się, że "cały na tak" i dziękuję pięknie :))
a wyjątek na końcu? wiem, że to dopowiedzenie ale...tym razem zamierzone, więc niech sobie zostanie ;-)

cieplutko pozdrawiam :))
Krysia
Opublikowano

Czytasz między wersami, Roklin, i za to wielkie dzięki!
a pozdrowienia naprawdę "różowo" pachną :), więc odwzajemniam uśmiechem :))))
Krysia

W sumie to myślę, że ten kolor jest mocno niedoceniany. I sam w sobie stanowi dobry materiał na wiersz. Pozdrawiam :)
Opublikowano

Czytasz między wersami, Roklin, i za to wielkie dzięki!
a pozdrowienia naprawdę "różowo" pachną :), więc odwzajemniam uśmiechem :))))
Krysia

W sumie to myślę, że ten kolor jest mocno niedoceniany. I sam w sobie stanowi dobry materiał na wiersz. Pozdrawiam :)
I to jest pomysł!
:)))))))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @lena2_   to manifestem artystycznej uczciwości.   to ultimatum, w którym Lena  przedkłada autentyczność słowa nad sam akt tworzenia.   gotowa na rozstanie z poezją, jeśli ta utraci swoje "serce".     szlachetne to i piękne :)    
    • Znowu to samo. Tyle klatek… Miasto. Twarze. Światła. Maski.   O co chodzi? Co tu się wyprawia…?!   Dodaj, Panie, filtru! Tu obetnij! A tu? I tu - troszkę koloru!   I więcej śmiechu... Jeszcze więcej...   I co?   Wszyscy grają. Wszyscy. Nawet ci samotni - grają. Sprzedają.   Sprzedają siebie - powłoki, powidoki, błyskotki…   „Dodaj, Panie, filtru! Tu obetnij! A tu! I tu! Troszkę koloru! Więcej śmiechu. Jeszcze więcej!”   I co?   I gówno. To nie prawda. Fasada.   O, ślepi! Wy wszyscy… ślepi!   A ona…? Ona nie gra. Nie umie. Tam nie ma filtru. Jest jak pęknięcie w horyzoncie.   Bad pixel.   …Ona mnie spali… Nie. Tak! Spali mnie...  
    • @Annna2   wiersz Twój to wezwanie do refleksji nad siłą miłości i kruchej, lecz niezłomnej godności człowieka.   w sposób lapidarny i intensywny mierzysz się z fundamentalnym pytaniem : jakie jest źródło i siła dobra w świecie pełnym zła ?     i odpowiadasz - prawdziwa siła moralna wypływa z aktu wolności i wyboru dobra, nawet za cenę kruchości i cierpienia.   zło, mimo że jest realnym wyborem, nie jest ostateczne.   nadzieja odradza się w bezinteresownej miłości i gotowości do ofiary, czego symbolicznym przykładem jest życie i śmierć ks. Jerzego Popiełuszki.   a ja od siebie : Boże, nigdy tym bandytom nie wybacz !!!!     Aniu. Ty jesteś Człowiek Virtus.    
    • @FaLcorN jeszcze gdzieś taksie przebija zimna zieleń:)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No i w tym cała nadzieja:):)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...