Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena    

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

tym razem nie! dziękuję! Jesteś moim Apostołem! Posłańcem ! I nie wiem kim jeszcze jesteś! ( wiem jak to brzmi ale mam poważny powód by tak sądzić)  pozdrawiam!     
    • @Benjamin Artur   Świetne zestawienie osobistego świata z wielką historią w tle (król Karol). Przejście od pastelowej wiosny do brutalnego "jak łomem w łeb" robi mocne wrażenie, a nawiązanie do pigułek Murti-Binga i Witkacego w puencie dobrze oddaje ten nasz niepokój. Podoba mi się również Twoje ujęcie uciekającego czasu (rok, który przemyka jak zwinka).
    • @Berenika97 tak @Berenika97 dziękuję

@Berenika97   „wiem zasłużyła na medal lecz także na medaliony bo potwierdza wciąż potwierdza   że nagroda dzisiaj ma tło”   @Berenika97 po prostu zamiast tych luster inwigilacji itd. widzę wystraszonych ludzi  przewracajacych się po kulach z karabinu jak z jej drobnej główki cieknie ciemna krew jak on powykręcony ma na spodenkach mocz nie ma porównania ten obraz dominuje i dziś jesteśmy inwigilowani  i wsadzani za różne wybory polityczne do paki      @Berenika97 dziękuję serdecznie   bardzo chciałam o tym napisać   bo wiesz, dziś prawica mówi że trzeba było radykalnie  że okrągły stół to hańba nie mogę się z tym zgodzić Rumunia do dziś nie wyszła z traumy po zbrodni na Elenie  i Nikolae Jasne, że byli komunistami. Ale to takie jasne- nagłemu niespodziewanemu mordowi mówię nie   i bardzo chciałam o tym napisać  że pierwsze co się teraz nasuwa to nie dysydenci, tylko zbrodnia  
    • @Benjamin Artur   Świetne nawiązania. "Dama z Awinionu" i "markiza de Sade" doskonale oddają przemianę adresatki - stała się odległa, awangardowa, a może nawet odrobinę bezwzględna. Bolesna akceptacja straty podana w przepięknej formie.
    • @Berenika97

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...