Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wiem że można popaść w czeluść czarnego pesymizmu i wokół niego kreować poetykę własnych liryków, ale tak jest najłatwiej i nawet czytelnik to widzi - samo literalne wypowiedzenie "jest mi źle" co najwyżej spowoduję tymczasowe odreagowanie i chwilowe uśmierzenie własnego bólu, ale na pewno żaden wymagający czytelnik się na to nie chwyci - jeśli już trwoga, lęk i cierpiętnictwo, to chociaż w takich obrazach i frazach, które niebezpośrednio dają to odczuć - zamiast bezpośrednio opowiadać - ja nie chce ci wierzyć - wolałbym to poczuć;
ogółem dla mnie to jest krzyk frustracji - żadnego konstruktywizmu - trochę nihilizmu - a wolę coś wokół czegoś
pozdro

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

to w takim układzie w moim mniemaniu i baaardzo subiektywnym jak widać odbiorze nie przedzierzgnąłeś zamiaru w sugestywny poetycko efekt w postaci obrazowego (dosłownie lub emocjonalnie) wiersza
pozdro

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• schowam się w igloo z gwiazd i ze wszystkich nazw śniegu   w moich myślach małpy okładają się gałęziami homo habilis wciąż boi się ognia erectus żywi się padliną neandertalczyk tworzy pierwsze dzieło sztuki wisiorek z mamuciej kości   walczą ze sobą na śmierć i życie   nie wiem jeszcze kto zwycięży muszę do tego dojść samotnie w języku być może najprostszym jak delikatny blask którym z nocy wyprowadzasz kolejne zgarbione sylwetki   nikt ich nie pyta czego chcą i jaki głód w nich powoli zamarza   odpowiedź odkrywam powoli gdy w moich rękach topnieją pięściaki z lodowych brył   homo sapiens tak bardzo pragnie usłyszeć Twoje wołanie i zawsze powróci z manowców pomimo polarnej ciszy
    • Nowy Rok rzucił we mnie olbrzymią bryłą śniegu Nie do udźwignięcia Podstawił nogę, a u niej kula Wszędzie kule Kuleję od kul i wierze, że to bańki mydlane i choć przez chwilę polecę ku górze Ku słońcu, śpiewającym ptakom, tęczowym chmurom Zanim prysną zachłysnę się wolnością roześmianą w szklance szampana
    • Brać tak by nie zauważono…                   * Bierki sportowe        
    • @Rafael Marius Tak, droga wymagająca i warta uwagi.    Wszystkiego dobrego na drodze w 2026 r. 
    • @Arsis Włodziu bardzo Ci dziękuję  To bardzo miłe co napisałeś  Przytulasy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Simon Tracy weź daj spokój  Takie grafomaństwo moje wydać to trzeba by mieć nie lada odwagę Poza tym piszę bo lubię i nie mam presji  Dziękuję za miłe słowa  Pozdrawiam serdecznie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...