Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Dziewczęca myśl śpi jeszcze nie wie że to zło - Myślenie - ma jej wkrótce wskazać obrazy - Przeręble, skąd pod naziemność nieba lgną Daleko zza ścian, gdzie długo śpiewamy Krótkie refreny.
Gość Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Jeśli myślenie ma być złem to i krótkie refreny na nic zdadzą się myślom dziewczęcym - swoją drogą ależ zawiła konstrukcja...
andrzej_barycz Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Czy dałoby się zastosować wymiennie myśl chłopięcą ? :)
Cecherz Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Witam kolegę :P Zgadzam się przedmówcami, coś zgrzyta, zbyt zawiłe - a grunt to prostota :) To nie jest twój najlepszy wiersz, wiem bo lubię twój styl ... forma: 2/10 styl: 1/10 koncepcja: 6,5/10 bogatwo słowne: 7/10 ... Pozdr Kamil
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Nie będę się bronił mam nadzieję, że potraktujesz to zatem jak wprawkę po latach nie wystawiania wierszy na widok publiczny. Dzięki za pamięć, zdrówko, Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście, nad ostatnimi trzema linijkami się jeszcze zastanowię, bo nie wiadomo, co tam jest czym i co robi co. Długo nie próbowałem i postanowiłem, że formę zacznę szlifować właśnie od regularnego, rymowanego wiersza. Białym w. też z pewnością coś bym mógł tu powiedzieć, dziękuję za uwagę, zdrówko, Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzień dobry
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pewnie tak, zasadniczo chodzi o niewinność. zdrówko, Jimmy
mefisto35 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Tekst opisujący balangę. Napisz o tym opowiadanie może lepiej wyjdzie. Poezja w tym dziele sięga temperatury - 273 stopni czyli absolutnego zera.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumuję tak : dziewczęca myśl śpi a to dla miej złe - tej myśli.To tak jakby powstrzymywać myśl ( np osamotnić ) lub "puścić" ją w zupełną próżnię. Zawiłość strofki bardzo mi się podoba.pozdr
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gniotorefleksja; kto udziela pozory myślenia zasłania jedynie swoją intelektualną pustkę - poza wybrzydzaniem nie ma nic do powiedzenia; taki wieczny chłoptaś wywalący jęzor... J.S
Rekomendowane odpowiedzi